Αυτοκίνηση 2018. Άνοιξε τις πύλες της η ελληνική έκθεση αυτοκινήτου [Photo Gallery]

Σχετικά άρθρα

Πολύ καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι ικανοποιητικά καλή η φετινή Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018, έχοντας σαν δεδομένο τις αντίστοιχες εκθέσεις της δεκαετίας των ’00s. Και απ’ότι φαίνεται η φετινή θα είναι η τελευταία που γίνεται στο γήπεδο της ξιφασκίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού, καθώς σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Έως 18 Νοεμβρίου

Η έκθεση αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση 2018” άνοιξε σήμερα τις πύλες για τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους και το κοινό θα μπορεί να την επισκεφτεί από αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Εμείς μόλις επιστρέψαμε από το Ελληνικό, κατά την δημοσιογραφική ημέρα και φωτογραφήσαμε για τα μάτια σου μόνο, κάθε αυτοκίνητο που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Abarth, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jeep, Kia, Mercedes, MINI, Nissan, Renault, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Volkswagen και Volvo. Η εταιρία που έχει αναλάβει την διοργάνωση φιλοδοξεί πως η έκθεση θα είναι μια γιορτή του αυτοκινήτου και θα προσελκύσει περίπου 82.000 επισκέπτες.

Η φετινή Αυτοκίνηση είναι αναβαθμισμένη, καθώς έχουν προστεθεί 1500 τ.μ εκθεσιακού χώρου για να φιλοξενηθούν περισσότερες εισαγωγικές αντιπροσωπείες. Σε αυτή έχει προγραμματισθεί η πανελλήνια πρεμιέρα ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού νέων μοντέλων.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχει όπως πάντα το After Market, οι εξοπλισμοί συνεργείων και ό,τι αφορά τη συντήρηση και την επισκευή του αυτοκινήτου, τα ανταλλακτικά καθώς και τα αξεσουάρ. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και δωρεάν test drive. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ημερίδες με θεματολογία: Αυτοκίνητο και περιβάλλον – Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που ενδιαφέρουν το κοινό και τα ΜΜΕ.

Εισιτήριο/Ωράριο

Το εισιτήριο είναι στα 6 ευρώ. Δωρεάν είναι η είσοδος για τα παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους (έως και 14 ετών). Για τους ανέργους και τους φοιτητές το εισιτήριο είναι 3 ευρώ. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις καθημερινές από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Abarth

Στο περίπτερο της FCA Greece, η Abarth έχει το 595 Pista, που τραβάει τα βλέμματα με το χαρακτήρα και τις δυνατότητες του.

Alfa Romeo

Στο περίπτερο της, η Alfa Romeo έχει τις Giulietta, την Giulia και την Stelvio, που συνδέουν ιδανικά το ξεχωριστό στυλ, με τις κορυφαίες επιδόσεις και την απόλυτη οδηγική απόλαυση.

BMW

Στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου η BMW παρουσιάζει δύο πανελλαδικές πρεμιέρες, τη νέα Σειρά 8 και τη νέα X5, καθώς και νέα ξεχωριστά μοντέλα όπως τις νέες X2, X3, X4, το X1 καθώς και τη νέα M2 Competition των 411 ίππων. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία των νέων i3s και i8 Roadster.

Citroen

Στη φετινή έκθεση, η γαλλική εταιρία κάνει την πανελλαδική πρώτη εμφάνιση το νέο C5 Aircross, ενώ δυναμικό παρόν δίνουν το C3 Aircross, το C3 Sport, οι εκδόσεις C1 Urban Ride και C1 Elle, το C4 Cactus, το C4 Grand SpaceTourer και το νέο Berlingo σε πρώτη πανελλήνια εμφάνιση.

Dacia

Το 2018 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Dacia. Η λαμπρή ανοδική της πορεία ενισχύεται με το νέο Duster, το οποίο οδηγεί τις πωλήσεις της σε κατακόρυφη αύξηση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το νέο Duster είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο περίπτερο της Dacia στη φετινή έκθεση, στο οποίο θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του. Δίπλα του το Sandero Stepway, που αποτελεί βασικό πυλώνα της επιτυχημένης προϊοντικής και εμπορικής στρατηγικής της εταιρείας.

DS

Με διαχρονική παράδοση στην Avant-Garde, η DS Automobiles πρωτοπορεί στη δημιουργία μοναδικών αυτοκινήτων, καθώς ενσωματώνει άψογα στην αυτοκινητοβιομηχανία, όλη τη γαλλική κουλτούρα που κυριαρχεί σε παγκοσμίου φήμης μάρκες πολυτέλειας. “Γεννημένη” στο Παρίσι, έχει στο DNA της το πνεύμα της αριστείας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής υπεροχής. H DS Automobiles επαναπροσδιορίζει τους παραδοσιακούς κώδικες πολυτέλειας, συνδυάζοντας το μοναδικό design, τα κορυφαία υλικά, την άνεση, τις επιδόσεις και το Savoir-Faire.

Στη φετινή έκθεση, κάνει την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα το νέο DS 3 Crossback, και το νέο DS 7 Crossback, που αποτελεί τον οδηγό για το μέλλον της μάρκας. Επίσης, υπάρχει και το DS 3.

Fiat

Στο περίπτερο της Fiat, παράλληλα με την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας, υπάρχουν το 500X facelift, το 500L City Cross, αλλά και το Panda CNG, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνηση του φυσικό αέριο και αποτελεί την πλέον αποδοτική επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν στο ελάχιστο το κόστος καυσίμου.

Ford

H Ford παρουσιάζει την πλήρη γκάμα SUV της, τα σπορτίφ Fiesta και το Focus ST-Line, καθώς και τα νέα δυναμικά crossover Ka+ Active, Fiesta Active και το ολοκαίνουριο Focus Active, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερο της Ford έχει η νέα Mustang Bullitt. Έτσι, τα μοντέλα στο περίπτερο της είναι, το Edge, το Kuga, το EcoSport, το Focus Active, το Fiesta Active, το KA+ Active, το Focus ST-Line, το Fiesta ST-Line, η Mustang Bullitt, το Fiesta ST, το Ranger και το Tourneo Connect.

Hyundai

Στο περίπτερο της Hyundai, θα βρεις την πλήρως ανανεωμένη γκάμα της εταιρείας που περιλαμβάνει το i10, το ανανεωμένο i20, το i30, το i30 Fastback, το i30 N, το Kona, και Tuscon facelift.

Jeep

Στο περίπτερο της, η Jeep παρουσιάζει το ολοκαίνουριο Wrangler, με κινητήρες 2,2-λίτρων πετρελαίου και απόδοση 200 ίππων και 450 Nm ροπής, και το Renegade facelift, εφοδιασμένο με κινητήρες 1.0-λίτρου (120 ίππων & 190 Nm) και 1,3-λίτρων (150 ίππων & 270 Nm ή 180 ίππων & 270 Nm).

Kia

Η Kia παρουσιάζει την πιο φρέσκια και ανανεωμένη γκάμα με τα μοντέλα της να κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο περίπτερό της. Πιο συγκεκριμένα η Kia παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο υβριδικό Niro HEV, και το εντυπωσιακό Stinger που συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό Gran Turismo με ένα ευρύχωρο και προηγμένο σχεδιαστικά εσωτερικό. Ακόμα, υπάρχουν το Picanto GT Line, το Rio GT Line, το ολοκαίνουργο Ceed, το Stonic, και Sportage GT Line.

Mercedes-Benz

Στο περίπτερο της η γερμανική εταιρία παρουσιάζει τα A-Class, A-Class sedan, B-Class, CLA, GLA, CLS, G-Class, GLC και AMG E53 Coupe.

Mini

Στην έκθεση, η βρετανική εταιρία παρουσιάζει το τρίθυρο Mini, το πεντάθυρο Mini, το Countryman και το Countryman Plug-In Hybrid. Επιπλέον και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Mini παρουσιάζει το πρωτότυπο Electric Concept, που αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά ενός αποκλειστικού ηλεκτρικού μοντέλου για καθημερινές αστικές μετακινήσεις στο προσεχές διάστημα.

Nissan

Η εταιρία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη γκάμα, καθώς εξέχουσα θέση έχουν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα e-NV200 και e-Evalia. Ακόμα, στο περίπτερο της Nissan βρίσκεται και το νέο, 2ης γενιάς, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf, με μεγάλη αυτονομία που αγγίζει τα 270 χλμ αλλά και με τις προηγμένες τεχνολογίες ProPILOT και e-pedal. Κεντρικό έκθεμα είναι το GT-R, μαζί με ένα αγωνιστικό Micra. Τέλος, υπάρχει η ειδική έκδοση N-Guard του Navara, τα Qashqai, X-Trail, το Micra, και το Juke.

Renault

Η Renault πραγματοποιεί και φέτος δυναμική παρουσία στην έκθεση, καθώς μπορείς να δεις από κοντά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όλη τη γκάμα του Megane, με αιχμή του δόρατος το εκρηκτικό Megane RS, που πλαισιώνεται από το Grand Coupe, το Sport Tourer, αλλά και το γνωστό hatchback. Δίπλα τους, το Clio, το Captur και το Kadjar.

Seat

Φέτος, η ισπανική εταιρία παρουσιάζει στο περίπτερό της όλη την γκάμα της (Ibiza, Arona, Ateca, Leon, Mii) και για πρώτη φορά το νέο Tarraco, το τρίτο της SUV, καθώς και το Cupra Ateca, το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας Cupra.

Skoda

Η Skoda συμμετέχει στην έκθεση δίνοντας δυναμικό παρόν με την πλήρη και ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της: Citigo, Citigo G-TEC, Fabia, Octavia, Karoq, Kodiaq, και Superb. Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο έχουν τα ανανεωμένα Fabia και Fabia Combi, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό ως δύο από τις μεγάλες πρεμιέρες της έκθεσης. Ακόμα υπάρχουν τα Karoq και Kodiaq στην έκδοση Scout.

Smart

H Smart δίνει το παρόν στην έκθεση με τα μοντέλα fortwo και forfour, καθώς και με το ηλεκτρικό smart fortwo.

Subaru

Η ιαπωνική εταιρία βρίσκεται στο περίπτερο 18 της έκθεσης με τα Impreza και XV, που πατάνε πάνω στη νέα πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform). Με τη μόνιμη τετρακίνηση Symmetrical AWD της SUBARU, τον επανασχεδιασμένο βενζινοκινητήρα Boxer και το αυτόματο κιβώτιο CVT, τα νέα Impreza και XV φέρουν το σύστημα προληπτικής ασφάλειας EyeSight στον βασικό εξοπλισμό τους. Με EyeSight είναι επίσης εξοπλισμένα τα Forester 2.0i SAAS και Outback 2.5i ES. Την πεντάδα κλείνει ένα BRZ, βαμμένο στο χρώμα WR Blue.

Volkswagen

Η Volkswagen συμμετέχει στην έκθεση με τα εξής μοντέλα: Νέο Touareg, up! GTI και Polo GTI, Golf R, e-up! και e-Golf, T-Roc, Tiguan, Polo R-Line, Golf R-Line και Arteon.

Volvo

Στο περίπτερο της Volvo κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα τους, το ολοκαίνουριο V60, ενώ υπάρχει και το XC40. Τα νέα μοντέλα έχουν κυρίαρχη θέση στο εντυπωσιακό περίπτερο της Volvo Βελμάρ, δίπλα στα XC60 και XC90. Παράλληλα, όλη η γκάμα της Volvo είναι παρούσα, και θα δεις το XC40 T3 1.5L 156 ίππων MT6 Inscription, το XC40 D4 AWD Geartronic Momentum, το V60 II D4 Geartronic 190 ίππων Inscription, το XC60 II D5 AWD Geartronic 235 ίππων Inscription, το 7θέσιο XC90 T8 AWD PHEV Geartronic 390 ίππων Inscription.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα