To Tesla Model 3 με βύσμα φόρτισης CCS στην Ευρώπη, σύντομα και στα Model S και Model X

Σχετικά άρθρα

Με την παρουσίαση των νέων iPad Pro, η Apple τοποθέτησε σε αυτά βύσμα USB-C, κάτι που σημαίνει ότι και τα επόμενα iPhone θα αντικαταστήσουν την lighting θύρα για την πιο διαδεδομένη USB-C. Η κίνηση αυτή είναι μια πραγματική -εσωτερική- επανάσταση για την Apple, και κάτι αντίστοιχο κάνει και η Tesla.

To Model 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2019 και σήμερα η Tesla επιβεβαίωσε ότι το entry-level μοντέλο της θα είναι συμβατό με τη θύρα CCS (Combined Charging System). Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από τους Superchargers και Destination σταθμούς φόρτισης της Tesla, το μοντέλο θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του και από δίκτυα τρίτων, δηλαδή από εκείνα των Polar/BP Chargemaster και Ionity.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους ιδιοκτήτες των Model Χ και Μodel S, οι οποίοι με την αγορά ενός αντάπτορα -ο οποίος θα κουμπώνει στη Type 2 υποδοχή τους- θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα φόρτισης με θύρα CCS, στην Ευρώπη. Αυτοί οι νέοι, και μικρότεροι σε μέγεθος, αντάπτορες αναμένεται να κοστίζουν όσο και οι αντίστοιχοι ταχυφορτιστές CHAdeMO, οι οποίοι κοστολογούνται στα €500.

Σήμερα, η Tesla διαθέτει στην Ευρώπη 430 ιδιόκτητα σημεία φόρτισης (Destination Chargers) και συνολικά 3.600 Superchargers.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...