Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του VW Group, ο CEO του ομίλου Herbert Diess επιβεβαίωσε αρχικά -με κάθε επισημότητα- ότι η VW και η Ford θα αναπτύξουν από κοινού επαγγελματικά οχήματα, ενώ η συνεργασία τους θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, χωρίς να προσδιορίζεται κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σύμφωνα, όμως, με παλιότερες δηλώσεις στελεχών της γερμανικής εταιρίας, οι δύο πλευρές συζητούν να συνεργαστούν στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, με την VW να δανείζει στην Ford την τεχνολογία που αναπτύσσει.

Ωστόσο, ο Diess αρνήθηκε οποιοδήποτε σενάριο πλήρους συγχώνευσης με τη Ford, που φημολογούνταν, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν ήταν ποτέ ο στόχος των συνομιλιών τους με τη Μπλε Οβάλ εταιρία.

Τέλος, ο Diess αποκάλυψε ότι ο Όμιλος έχει αυξήσει την πενταετή επένδυσή του σε ηλεκτρικά οχήματα, αυτόνομη και συνδεδεμένη τεχνολογία από €34 δισ. σε €44 δισ., δηλαδή περίπου το 1/3 των συνολικών δαπανών της αυτοκινητοβιομηχανίας για την περίοδο 2019-2023. Από το ποσό αυτό, τα €30 δισ. θα διατεθούν στην ηλεκτρική κινητικότητα, για ανάπτυξη πλατφορμών, ηλεκτρικών κινητήρων και επενδύσεις σε υποδομές.