Ιατρικό ανακοινωθέν για το ατύχημα στο Macau

Σχετικά άρθρα

Οι διοργανωτές του αγώνα της Formula 3 στο Macau έβγαλαν πριν λίγη ώρα ιατρικό ανακοινωθέν για του πέντε εμπλεκόμενους στο εξαιρετικά σφοδρό ατύχημα της Sophia Florsch, στον χθεσινό αγώνα.

Το ανακοινωθέν αναφέρει πως η νεαρή Γερμανίδα έχει πόνους στη μέση, αλλά η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. Η ίδια -μέσω tweet της- δήλωσε ότι έχει τις αισθήσεις της, και αύριο θα μπει στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί το κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη.

Ο κριτής της πίστας Cahn Cha In υπέστη κόψιμο στο πρόσωπο, γδαρσίματα στην κοιλιακή χώρα και κάταγμα γνάθου. Ο φωτογράφος Chan Weng Wang διαγνώστηκε με τραύμα στο συκώτι και τελεί υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο, ενώ ο Ιάπωνας συνάδελφός του, Hiroyuki Minami, υπέστη διάσειση κι επίσης παρακολουθείται.

Η Sophia Flörsch χτύπησε από πίσω τον Jehan Daruvala στη μεγάλη ευθεία της πίστας και πριν τη στροφή Lisboa, αφού ο 20-χρονος Ινδός, προστατευόμενος της Force India, έκοψε ταχύτητα βλέποντας κίτρινη σημαία. Έπειτα, η 17-χρονη Flörsch χτύπησε στο εσωτερικό κερμπ της Lisboa κι απογειώθηκε, πέφτοντας πάνω στο μονοθέσιο του Κινέζου οδηγού Sho Tsuboi, και στη συνέχεια -τρυπώντας το προστατευτικό συρματόπλεγμα- έπεσε πάνω στην εξέδρα που ήταν για τους κριτές του αγώνα και τους φωτογράφους. Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο Tsuboi έχει πόνους στη μέση, και θα εξεταστεί ενδελεχώς μελλοντικά.

Σύμφωνα με τις αρχές της πίστας, το φωτοκύτταρο έδειξε ότι η Florsch πήγαινε με 276,2 χλμ/ώρα την ώρα του ατυχήματος. Ο προστατευόμενος της Ferrari, Guan Yu Zhou, βρισκόταν πίσω από την Florsch όταν συνέβη το ατύχημα τόνισε ότι η αιτία της σύγκρουσης ήταν τα κίτρινα φώτα που αναβόσβηναν στην ευθεία, ενώ είχε γίνει επανεκκίνηση μετά από safety car.

Σε δήλωση του, ο Zhou είπε:

Πρώτα απ’ όλα, ήταν μια πολύ τρομακτική στιγμή. Μετά την καμπή Mandarin είδα τα κίτρινα φώτα, αλλά νόμισα ότι ήταν απλά λάθος των κριτών. Η Sophia ήταν πολύ κοντά στον Jehan, οπότε, όταν αυτός φρενάρισε νωρίς, δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Χτύπησε τον Jehan πίσω δεξιά, αυτό τη γύρισε και την έστειλε πετώντας κατευθείαν στη Lisboa, όπου προσγειώθηκε στο άλλο μονοθέσιο. Ελπίζω μόνο να είναι ΟΚ.

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Van Amersfoort Racing της Florsch, Frits van Amersfoort, είπε:

Πρέπει να ευχαριστούμε τους αγγέλους που είχε μαζί της σήμερα – και τη φανταστική αντοχή του σασί Dallara.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...