Ο Juan Manuel Correa ήταν ο πιλότος που εμβόλισε τον Anthoine Hubert στο τραγικό δυστύχημα του αγώνα της F2 στην πίστα του Spa-Francorchamps, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2019, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 22-χρονος Γάλλος.

Ωστόσο, σήμερα, ο Correa ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους αγώνες, δεκαεφτά μήνες μετά το συγκλονιστικό ατύχημα στην πίστα του Spa, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια και στην σπονδυλική του στήλη. Ο Correa έκανε πάνω από 20 εγχειρίσεις, ενώ η αποκατάσταση του διήρκεσε πολλούς μήνες.

1

Ο οδηγός από το Εκουαδόρ θα τρέξει με την ομάδα της ART Grand Prix στο πρωτάθλημα της Formula 3, για τη σεζόν του 2021, με τον ίδιο να δηλώνει:

Πρώτα απ ‘όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα μετά από όσα έχω περάσει. Είμαι πολύ ευγνώμων στην ART Grand Prix, σημαίνει πολλά για μένα ότι πιστεύουν σε εμένα και την επιστροφή μου. Το πρωτάθλημα της F3 είναι μια μεταβατική χρονιά, το όνειρό μου είναι ακόμα να φτάσω στην F1 και αυτό είναι το πρώτο βήμα στην επιστροφή μου.

Οι στόχοι μου είναι λίγο μπροστά από εμένα, γιατί πρέπει να κάνω πολλά, δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο για ενάμισι χρόνο και έχω μια μεγάλη καμπύλη εκμάθησης μπροστά μου. Μπαίνω σε αυτή τη σεζόν με ανοιχτό μυαλό, δεν θα ασκήσω πίεση στον εαυτό μου, θα κάνω το καλύτερο δυνατό, θα κάνω αυτό που αγαπώ και αυτή είναι ήδη μια νίκη.