H Renault ανακοίνωσε την τιμή του Megane R.S. Trophy στην Γαλλία

Σχετικά άρθρα

Πριν τέσσερις μήνες, η Renault παρουσίασε την Trophy έκδοση του νέου Megane RS, και με το λανσάρισμα της στην αγορά της Γαλλίας να ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες, το εργοστάσιο ανακοίνωσε την τιμή του στην χώρα προέλευσης.

Έτσι, η -μέχρι σήμερα- πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου ξεκινά στη Γαλλία από τα €44.100 με το 6-τάχυτο μηχανικό και από €45.900 όταν συνδυάζεται με το EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η διαφορά της τιμής -πάντα με δεδομένα Γαλλίας- σε σχέση με την “απλή” έκδοση του Megane RS ανέρχεται στα €6.500, καθώς αυτό ξεκινά από τα €37.600.

Να θυμίσω ότι το Megane R.S. Trophy μηχανικά φορά τον 1.800αρη turbo κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και αποδίδει 300 άλογα με 420 Nm ροπής όταν συνδυάζεται με το EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και 400 Nm ροπής, όταν συνδυάζεται με το 6-τάχυτο μηχανικό. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,7 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,1 δευτερόλεπτα με 3η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, έχοντας τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα.

Η βελτίωση του κινητήρα προέρχεται από τις αλλαγές στη τουρμπίνα και στο νέο σύστημα εξάτμισης. Η τουρμπίνα του Renault Megane R.S. Trophy περιστρέφεται με 20.000 σ.α.λ, έχοντας κεραμικά ρουλεμάν, τα οποία είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τα ατσάλινα, μειώνοντας κατά 30% την παραγόμενη τριβή, κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερη απόκριση. Η εξάτμιση διαθέτει μηχανική βαλβίδα, μια διάταξη που συναντάμε πρώτη φορά σε ένα Megane R.S.

Το Renault Megane R.S. Trophy βασίζεται στην έκδοση Cup, ζυγίζει 1.419 κιλά, έχει σκληρότερη ανάρτηση, Τόρσεν μπλοκέ διαφορικό, σύστημα τετραδιεύθυνσης. δίσκους διαστάσεων 355 mm και νέας σχεδίασης ζάντες 19″. Στο εσωτερικό μπορούν να τοποθετηθούν bucket καθίσματα της Recaro επενδυμένα με Alcantara και τοποθετημένα 2 εκατοστά χαμηλότερα.

Διάβασε ακόμα

Οι τιμές του νέου Renault Megane RS στην Ευρώπη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...