Στη δημοσιότητα η τελευταία συνέντευξη του Michael Schumacher

Σχετικά άρθρα

Σε κάτι περισσότερο από 1 μήνα, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που ο Michael Schumacher είχε εκείνο το ατύχημα στο Meribel των γαλλικών Άλπεων, στο οποίο ενώ έκανε σκι, έπεσε σε έναν βράχο και χτύπησε σοβαρά το κεφάλι του. Από τότε η οικογένεια του προσπαθεί να κρατήσει την ιδιωτικότητά του πιο πετυχημένου πιλότου της Formula 1 και μέχρι σήμερα το έχει καταφέρει, αφού δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για την υγεία του, με την οικογένεια να δίνει μόνο όταν η ίδια θέλει ορισμένες ενημερώσεις σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Βλέπεις η οικογένεια του Schumacher προσπαθεί να προφυλάξει την εικόνα, αλλά και την φήμη του Γερμανού, μιας και θέλει ο κόσμος να τον θυμάται όπως τον γνώρισε. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιεύσει μια συνέντευξη του διάσημου Γερμανού πιλότου της Formula 1 που έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2013, μερικές εβδομάδες πριν υποστεί το ατύχημα στο σκι, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής απαντά σε 10 ερωτήσεις που του έκαναν οι οπαδοί του. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που απάντησε ο Schumacher ήταν για τον ποιο θεωρεί τον ισχυρότερο αντίπαλό του, ποιον πιλότο σέβεται περισσότερο, ποιος ήταν το ίνδαλμά του ως παιδί, αλλά και ποιος ήταν ο πιο ιδιαίτερος τίτλος του.

Στο video θα τον δεις να λέει πως θεωρεί τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari ως τον πιο ξεχωριστό. Όπως είπε:

Το πιο συγκινητικό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα στη Suzuka το 2000 με τη Ferrari. Μετά από 21 χρόνια χωρίς τίτλο για τη Ferrari και τέσσερα έτη για μένα χωρίς επιτυχία, κέρδισα τελικά τον αγώνα και κατέκτησα το πρωτάθλημα.

Ερωτώμενος για τον πιο σεβαστό πιλότο, ο Γερμανός είπε ότι ο Φιλανδός Mika Hakkinen είναι ένας από τους συναδέλφους, με τους οποίους είχε την καλύτερη σχέση, όχι μόνο στην πίστα, αλλά και έξω από αυτή.

Εκείνος που σεβάστηκα περισσότερο σε αυτά τα χρόνια είναι ο Mika Hakkinen για τις μεγάλες μάχες και μια πολύ σταθερή ιδιωτική σχέση,

δήλωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Schumacher μίλησε επίσης για το ίνδαλμα της παιδικής ηλικίας του, αν και δεν ήταν οδηγός στη Formula 1.

Ως παιδί, όταν ήμουν στα καρτ, είδα τον Ayrton Senna και τον Vincenzo Sospiri, τον οποίο θαύμαζα πολύ, γιατί ήταν ένας πολύ καλός πιλότος, αλλά το πραγματικό μου ίνδαλμα ήταν ο Tony Schumacher, επειδή ήταν ένας σπουδαίος παίκτης ποδοσφαίρου,

δήλωσε ο Schumacher , υπογραμμίζοντας ότι, για να εξελιχθεί ως πιλότος, έπρεπε να παρατηρεί τους άλλους.

Πάντα πίστευα ότι δεν είμαι πολύ καλός, νομίζω ότι είναι ένα από τα κλειδιά για να γίνω αυτό που έχω γίνει,

τόνισε, συνεχίζοντας λέγοντας πως:

Η Formula 1 είναι κάτι πολύ δύσκολο, πριν ήταν πολύ περισσότερο. Αλλά και πάλι είναι ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα που μπορεί κάποιος να κάνει, χρειάζεται πολλή προετοιμασία.

Τα ρεκόρ είναι κάτι σημαντικό, αλλά χρειάζεται να επιδιώκεις να βελτιώνεσαι και να κάνεις το επόμενο βήμα. Πρέπει να εργάζεσαι σκληρά, νομίζω ότι είναι ένα από τα κλειδιά για να γίνω αυτό που έχω γίνει.

Η επιτυχία σε κάθε κατάσταση στη ζωή, τουλάχιστον όσο ξέρω, έχει να κάνει με την ομαδική εργασία. Μπορείς να κάνεις εκείνο που πρέπει, αλλά με την δουλειά της ομάδας είσαι πιο δυνατός. Και στην περίπτωση της F1 είναι μια ομαδική δουλειά.

Αξίζει να αφιερώσεις 3 λεπτά και να δεις το video της συνέντευξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...