Η Tesla έχει καταφέρει να φτάσει την ημερήσια παραγωγή του Model 3 στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια στα 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Elon Musk, ο οποίος συμπλήρωσε πως το Model 3 θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στην Ευρώπη πριν από το τέλος του έτους, μιας και τότε αναμένεται να ανοίξουν τα βιβλία παραγγελιών. Η παραγωγή των ευρωπαϊκών Model 3 θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2019, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν από τα τέλη Φεβρουάριου – αρχές Μαρτίου, τότε που η Tesla θα ξεκινήσει και την παραγωγή των δεξιοτίμονων Model 3.

Η φθηνή έκδοση του Model 3 που θα κόστιζε στις ΗΠΑ 35.000 δολάρια, πλέον θα κοστίζει 38.000 δολάρια, μιας και όπως είπε ο Musk, τα 35.000 δολάρια αφορούσαν την τιμή προ ομοσπονδιακών φόρων. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει αυτονομία 355 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Στις σχετικές ειδήσεις, ένας οδηγός ενός Model 3, ο Alexander Samek από το Los Altos της Καλιφόρνια, συνελήφθη επειδή πιάστηκε να κοιμάται, ενώ είχε ενεργοποιήσει το Autopilot στο μοντέλο του, με το αυτοκίνητο να οδηγείται “αυτόνομα” στον αυτοκινητόδρομο 101, με ταχύτητα τα 112 χλμ/ώρα.