Στα τέλη Οκτωβρίου, η FIA ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων για το Rallycross για τη σεζόν του 2019, όμως, μετά από παράπονα οδηγών και ομάδων, το παγκόσμιο συμβούλιο αθλητισμού της FIA και η διοργανώτρια αρχή του Rallycross δημοσιοποίησαν πριν λίγα λεπτά το ανανεωμένο πρόγραμμα αγώνων του πρωταθλήματος, αφαιρώντας τον αγώνα της Αμερικής στην πίστα COTA στο Austin, του Τέξας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 28-29 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, ο τελευταίος αγώνας στη Νότια Αφρική μεταφέρεται τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Rallycross, Paul Bellamy, δήλωσε σχετικά:

Μετά από διαβούλευση με τη FIA και τις ομάδες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αποφασίσαμε να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων στο ημερολόγιο του 2019. Αυτή η απόφαση λήφθηκε για να βοηθήσουμε τον έλεγχο του κόστους των ομάδων και να εξασφαλιστεί ότι το πρωτάθλημα θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό. Παραμένουμε πολύ ενθουσιασμένοι για την σεζόν του 2019 με 10 αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ο αγώνας Rallycross στην Αμερική θα γίνει στην COTA τις 28-29 Σεπτεμβρίου αλλά θα μετράει για το Αμερικάνικο πρωτάθλημα Rallycross (ARX). Οι ομάδες του World Rallycross είναι ευπρόσδεκτες να αγωνιστούν, αλλά δεν θα βαθμολογηθούν για το πρωτάθλημα. Σχεδιάζουμε την επιστροφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross στις ΗΠΑ το 2021, όταν προσθέσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαστε ακόμα πολύ αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη του rallycross στις Η.Π.Α. και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε κοινό και πλατφόρμες μέσω του πρωταθλήματος Rallycross της Αμερικής.

Πλέον, το ανανεωμένο ημερολόγιο του Rallycross για το 2019 είναι το εξής:

Ημερομηνία Χώρα
5-6 Απριλίου Abu Dhabi
27-28 Απριλίου Ισπανία
11-12 Μαΐου Βέλγιο
25-26 Μαΐου Μεγάλη Βρετανία
15-16 Ιουνίου Νορβηγία
6-7 Ιουλίου Σουηδία
3-4 Αυγούστου Καναδάς
31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου Γαλλία
14-15 Αυγούστου Λετονία
9-10 Νοεμβρίου Νότιος Αφρική