Η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά την υπηρεσία Waymo One, την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη υπηρεσία μεταφοράς επιβατών με τα αυτόνομα αυτοκίνητα της. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπηρεσία τύπου Uber και Lyft, με την διαφορά πως ο στόλος των ταξί θα αποτελείται από αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η υπηρεσία αρχικά θα προσφέρεται στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να καλέσουν μέσω ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Waymo για να τους μεταφέρει στο σημείο που επιθυμούν.

Η Waymo One θα προσφέρεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και εκτός από τις τιμές -που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τις τιμές των Uber, Lyft κτλ- θα υπάρχουν και κριτικές των επιβατών. Αρχικά θα υποστηρίζει την μεταφορά έως και 3 ενηλίκων και ενός παιδιού ανά αυτοκίνητο, ενώ προτεραιότητα θα έχουν όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Waymo τους περασμένους μήνες. Να σημειωθεί πως αρχικά στην θέση του οδηγού θα βρίσκεται προληπτικά και ένας οδηγός της Waymo, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.