Μετά τo κλασικό πεντάθυρο hatchback, το Sportswagon (station wagon), και το ProCeed, η Kia θα εμπλουτίσει τη γκάμα του νέου Ceed, με μια crossover έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα ονομαστεί XCeed, και αναμένεται να παρουσιαστεί προς μετά τα μέσα του 2019, ολοκληρώνοντας την οικογένεια των εκδόσεων του μοντέλου.

Όπως το ProCeed, και αυτή η έκδοση θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το 5-θυρο hatchback μοντέλο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Stonic και το Rio. Όπως καταλαβαίνει το νέο XCeed θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Sportage και Stonic. Κύριοι αντίπαλοι του θα είναι το Ford ​​Focus Active και το Mini Countryman.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τα σύνολα που υπάρχουν ήδη στην γκάμα του μοντέλου, και στη βάση θα υπάρχει ο 1.000άρης T-GDi, απόδοσης 120 ίππων, καθώς και ο ολοκαίνουριος 1.400άρης T-GDi, απόδοσης 140 ίππων, της οικογένειας Kappa. Ίσως, όμως, είναι διαθέσιμος και ο ατμοσφαιρικός 1.400άρης MPI με 100 άλογα. Φυσικά θα υπάρχει και ο 1.600άρης CRDi πετρελαίου, απόδοσης 115 ή 136 ίππων.