Την περασμένη εβδομάδα η Hyundai παρουσίασε το νέο κινέζικο Santa Fe που ξεκλειδώνει με δαχτυλικό αποτύπωμα. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα πωλείται στην αγορά της Κίνας από τις αρχές του 2019.

Το κινέζικο Santa Fe επιτρέπει στους οδηγούς να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, ακόμη και να εκκινήσουν τον κινητήρα χωρίς την χρήση κλειδιού, μόνο μέσω του δακτυλικού τους αποτυπώματος. Σύμφωνα με την Hyundai το σύστημα έχει ποσοστό σφάλματος 1 στις 50.000.

Η κινεζική έκδοση του Santa Fe έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 16 εκατοστά σε σχέση με το Santa Fe που πωλείται στον υπόλοιπο κόσμο, με το μεγαλύτερο μεταξόνιο να προσφέρει περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες.

Το Santa Fe είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai στη Κίνα που υιοθετεί το σύστημα συναγερμού πίσω επιβατών, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων που ανιχνεύουν τις κινήσεις των παιδιών σε περίπτωση που οι γονείς τους τα ξεχάσουν στο πίσω κάθισμα. Επίσης έχει σύστημα ασύρματης φόρτισης και το σύστημα αναγνώρισης φωνής της Baidu.