Στις αρχές του μήνα, η Tesla ανακοίνωσε τις τιμές του Model 3 στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές και με τις παραγγελίες του entry-level μοντέλου της να ανοίγουν την περασμένη Παρασκευή, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να πουλά 3.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως στην Ευρώπη.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, με πηγή από το Βέλγιο να αναφέρει πως η Tesla έχει ήδη κλείσει συμφωνία με την διοίκηση του λιμανιού Zeebrugge, στο οποίο θα καταφθάνουν 3.000 Model 3 ανά εβδομάδα. Τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται εκεί από την εταιρεία μεταφορών International Car Operators (ICO), με πλοία RoRo (roll-on, roll-off).

Το ταξίδι από την Καλιφόρνια μέχρι το Βέλγιο θα διαρκεί 15 μέρες, διασχίζοντας τη διώρυγα του Παναμά, με την ICO να λέγεται ότι θα επενδύσει για το λόγο αυτό στο λιμάνι του Zeebrugge περίπου €2,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Tesla, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, το 2019 θα “πατήσουν” στην Ευρώπη περίπου 100.000 Model 3, εκ των οποίων τα 20.000 αναμένεται να απορροφηθούν στην αγορά της Γερμανίας, κάτι που θα κάνει το Model 3 το best seller ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς.