Η Hyundai φτιάχνει εργοστάσιο ηλεκτρικών στην Ινδονησία

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό βιομηχανίας της Ινδονησίας, Airlangga Hartarto, η Hyundai θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα του. Το εργοστάσιο είναι μέρος μιας επένδυσης 880 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα από την κορεάτικη εταιρία και από τη γραμμή παραγωγή του θα βγαίνουν περίπου 250.000 μονάδες ετησίως. Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι τα τρέχοντα σχέδια απαιτούν το 47% των κατασκευαζόμενων οχημάτων να πωλούνται στην τοπική αγορά και το 53% να εξάγονται, κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Αυστραλία.

Το νέο αυτό εργοστάσιο θα είναι το πρώτο της Hyundai στη Νοτιοανατολική Ασία και θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα, όπου οι πωλήσεις έχουν πληγεί λόγω των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ένας σημαντικός παράγοντας που έλαβε υπόψη η Hyundai για την επιλογή της Ινδονησίας είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει μεγάλα αποθέματα νικελίου, βασικό συστατικό για την παραγωγή των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η Hyundai δεν έχει ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Ινδονησία, η παρουσία της είναι πρακτικά μηδαμινή. Τους δέκα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους η κορεάτικη εταιρία πούλησε μόλις 1.372 αυτοκίνητα, όταν η Toyota πούλησε την ίδια περίοδο 463.565 αυτοκίνητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Tesla κλείνει το εργοστάσιο της Γερμανίας για “μια ημέρα”

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, Andre Thierig, έκανε γνωστό ότι στις 10 Μαΐου θα υπάρξει μια προγραμματισμένη διακοπή...

Με μπαταρίες της BYD το πρώτο μοντέλο της Onvo, της νέας μάρκας της Nio

Η Nio έχει επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo και θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Μάιο. Η Onvo...