Χτυπημένη από τις αυξανόμενες οικονομικές απώλειες και την πτώση των πωλήσεων, η Nissan αναδιοργανώνεται και μετά το Μεξικό, μειώνει θέσεις εργασίας και στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία θα μειώσει το προσωπικό της στα κεντρικά της γραφεία στο Rolle της Ελβετίας κατά 55 θέσεις. Από αυτές, οι 20 θα μεταφερθούν στα γραφεία της Nissan στο Παρίσι, ενώ 38 υπάλληλοί της αναμένεται να απολυθούν.

Παράλληλα, μετά την Ford και την Hyundai, η Nissan μειώνει την παραγωγή των εργοστασίων της στην Κίνα κατά 30.000 λιγότερα οχήματα τους επόμενους μήνες, από ό,τι είχε προγραμματίσει. Και αυτό γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να προσαρμοστούν με την πτώση της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, εξαιτίας του εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Nissan σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή στην Κίνα κατά συνολικά 30.000 μονάδες το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Φεβρουαρίου 2019. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε σχεδόν 400.000 μονάδες την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018.