Στην CES που θα ανοίξει τις πύλες της σε 2 εβδομάδες από σήμερα, η Toyota Boshoku θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρωτότυπα εσωτερικά για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του αύριο.

Το πρώτο ονομάζεται Active Comfort Engaging Space (ACES) και έχει σχεδιαστεί για αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 και έτσι διαθέτει τιμόνι. Ο πίνακας οργάνων προβάλλεται πάνω στο ταμπλό, ενώ στο κέντρο του συναντάμε μια ψηφιακή οθόνη. Επίσης διαθέτει δύο ξεχωριστά χειριστήρια μέσω των οποίων οι επιβάτες θα ρυθμίζουν τα καθίσματα. Η Toyota έχει τοποθετήσει αισθητήρες που όταν εντοπίσουν πως ο οδηγός νυστάζει, τότε χρησιμοποιεί μουσική και δονήσεις, προκειμένου να τον κρατήσει σε ξύπνιο.

Εξοπλίζεται με μια τεχνολογία που με χρήση καμερών και αισθητήρων στα καθίσματα, καταλαβαίνει την θέση, το μέγεθος και την στάση του σώματος των επιβατών, ρυθμίζοντας αυτόματα το κάθισμα και την ζώνη ασφαλείας ώστε αυτός να κάθεται πιο άνετα, ενώ ο αυτόματος κλιματισμός παρακολουθεί την θερμοκρασία γύρω από τον κάθε επιβάτη, θερμαίνοντας ή ψύχοντας την περιοχή αυτή.

Επιπλέον διαθέτει μια τεχνολογία που ανιχνεύει τα συναισθήματα των επιβατών, προσαρμόζοντας κατάλληλα το σύστημα κρυφού φωτισμού, αλλά και ψεκάζοντας ένα άρωμα, ώστε να κάνει τους επιβάτες να ηρεμήσουν και να διώξουν το άγχος.

Το δεύτερο πρωτότυπο ονομάζεται Moox και έχει σχεδιαστεί για πλήρως αυτόνομα οχήματα επιπέδου 5, με τις οθόνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εσωτερικό.