Ο Elon Musk παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στην οποία ρωτήθηκε γιατί εργάζεται τόσο πολύ, μιας και ορισμένες φορές έφτασε τους προηγούμενους μήνες να εργάζεται έως και 120 ώρες την εβδομάδα.

Η απάντηση που έδωσε σίγουρα δεν την περιμένεις, μιας και ο Musk είπε πως είναι απόλυτα προσηλωμένος στη συμβολή του να διασώσει τη Γη από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όπως είπε:

Η Tesla είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον των βιώσιμων μεταφορών και της παραγωγής ενέργειας. Ο θεμελιώδης σκοπός, το θεμελιώδες αγαθό που προσφέρει η Tesla, είναι η επιτάχυνση της έλευσης των βιώσιμων μεταφορών και της παραγωγής ενέργειας.

Η επιτυχία της Tesla είναι με διαφορά, η μεγαλύτερη ώθηση για τους άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κατασκευάσουν και αυτοί ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Musk θεωρεί την κλιματική αλλαγή το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα. Όπως δήλωσε, εάν δεν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε “την επισκευή της Γης”, τότε δεν θα αργήσει η ώρα που θα πρέπει να πούμε αντίο στον πλανήτη μας.

Είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό για όλη τη ζωή στη Γη. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τα πολιτικά κόμματα, τη φυλή, το θρήσκευμα, τη θρησκεία. Όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία. Εάν δεν καθαρίσουμε το περιβάλλον θα είμαστε όλοι καταδικασμένοι.

Και συνέχισε λέγοντας:

Αν κάποιος κατασκευάσει ένα πολύ καλύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από αυτά που κατασκευάζει η Tesla και εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε τα δικά μας και χρεοκοπήσουμε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλό για τον κόσμο.