Νορβηγία: To 1/3 των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Η Νορβηγία είναι μια από τις χώρες που προσπαθούν πολύ σκληρά για τη μείωση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων που υπάρχουν στους δρόμους της και αυτό το έχει δείξει εμπράκτως πολλάκις. Η νορβηγική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο το 2025 όλα τα καινούρια οχήματα που θα πωλούνται εντός της επικράτειας να είναι ηλεκτρικά, υδρογόνου ή plug-in hybrids χαμηλών εκπομπών. Και φαίνεται ότι θα τα καταφέρει.

Ο ανεξάρτητος νορβηγικός οργανισμός οδικών μεταφορών (NRF) δήλωσε σήμερα ότι το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σύνολο των πωλήσεων στη χώρα έφτασε το 31,2% το 2018, όταν τον προηγούμενο χρόνο ήταν 20,8%, και μόλις 5,5% το 2013. Το ποσοστό αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Νορβηγοί έχουν ήδη ενστερνιστεί την ηλεκτροκίνηση.

Παρόλα αυτά, οι αρχές της χώρας δεν επαναπαύονται, ούτε πανηγυρίζουν, καθώς αναφέρουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αγοράς των νέων αυτοκινήτων, καθώς ακόμα τα σχεδόν 2/3 των 148.000 συνολικά αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2018 στη Νορβηγία τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα ή ήταν υβριδικά.

Διάβασε ακόμα

Οικολογία και μόνο για τους Νορβηγούς οδηγούς από το 2025

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...