Η Koenigsegg ετοιμάζεται να “ταράξει τα νερά” για ακόμα μια φορά στην αγορά των hypercars, καθώς στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της σε δύο ακριβώς μήνες, θα παρουσιάσει τον αντικαταστάτη της Agera RS, και σήμερα μαθαίνουμε κάποιες πληροφορίες για αυτό.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Dagens Industri, η παραγωγή του μοντέλου, το οποίο έχει εσωτερική ονομασία Ragnarok, θα περιοριστεί στις 125 μονάδες. Το όνομα Ragnarok συναντάτε στη νορβηγική μυθολογία και αναφέρεται στη καταστροφή του κόσμου, στον θάνατο των θεών και στην ενδεχόμενη αναγέννηση, αλλά δεν θα είναι αυτό το όνομα που θα πωλείται.

Από το 125 αυτοκίνητα, τα 72 έχουν ήδη πουληθεί, με την παραγωγή του μοντέλου να ξεκινά το 2021, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη του νέου αυτού μοντέλου. Αυτό θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, ελαφρώς υψηλότερη γραμμή οροφής, ενεργές βάσεις κινητήρα και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Ο κινητήρας φέρεται ότι θα αποδίδει 1.460 άλογα, θα στροφάρει έως τις 9.000 σ.α.λ, και το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1.200 κιλά.