Το περασμένο καλοκαίρι, η Ford και η Volkswagen ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν από κοινού μια γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, και στην κοινή ανάπτυξη της πλατφόρμας των επόμενων γενιών του Amarok και του Ranger. Στην έκθεση του Detroit, οι δύο εταιρείες είναι εξαιρετικά πιθανόν να ανακοινώσουν ότι η συνεργασία τους θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, κάνοντάς μας γνωστούς τους ακριβείς όρους.

Μέχρι σήμερα η αμερικάνικη και η γερμανική εταιρία έχουν ανακοινώσει ότι η συνεργασία τους θα επεκτείνεται τόσο στον κατασκευαστικό, όσο και στον τεχνολογικό τομέα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς, αλλά και να μοιράσουν-μειώσουν τα κόστη εξέλιξης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση.

Το Reuters επικαλείται μια ανώνυμη πηγή, η οποία αναφέρει ότι την ερχόμενη Τρίτη στις 8:30 (ώρα Detroit) θα ανακοινωθεί μια παγκόσμια συμμαχία, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα παρουσιαστούν άμεσα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Volkswagen θέλει να επενδύει στο τμήμα της Ford που ασχολείται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα (Ford Autonomous Vehicles LLC) και με τη σειρά της η Ford θέλει να χρησιμοποιήσει από τη γερμανική εταιρία τη πλατφόρμα MEB για την ανάπτυξη των μελλοντικών ηλεκτρικών της οχημάτων.