Η Geely teasάρει ένα παγκόσμιο ηλεκτρικό sedan

Σχετικά άρθρα

H Geely μπορεί να μην είχε παρουσία στην έκθεση του Detroit, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που ετοιμάζει. Αυτό έχει τη μορφή ενός sedan και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Το αμιγώς ηλεκτρικό sedan έχει κωδική ονομασία GE11, μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων που θα παρουσιάσει η κινέζικη εταιρία τα ερχόμενα χρόνια, και από τη φωτογραφία διακρίνονται τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα, που ενσωματώνουν και τα φώτα ημέρας. Τα φώτα έχουν σχεδιαστεί υπό το concept του “Yi”, που στα κινέζικα σημαίνει “ένα”.

Άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν, είναι η έλλειψη εμπρός μάσκας και η κεκλιμένη οροφή. Η τελευταία είναι υπεύθυνη για τον εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή, που σύμφωνα με την εταιρία είναι Cd. 0,2375. Ακόμα, οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στις πόρτες και εμφανίζονται όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο. Μεταξύ άλλων, αυτές οι λύσεις επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κάνει καλύτερη χρήση της ενέργειας από τις μπαταρίες.

Η Geely ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, αλλά αναπτύσσεται ως ένα παγκόσμιο προϊόν και θα είναι η απαρχή των προσπαθειών της Geely να εισέλθει στις υπερπόντιες αγορές.

Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, λέγεται ότι το μήκος του ηλεκτρικού sedan αγγίζει τα 4.736 χλστ., το πλάτος του τα 1.804 χλστ. και το ύψος του τα 1.503 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.700 χλστ. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι της CATL και λέγεται ότι θα αποδίδει 130kW (177 άλογα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα