Επίσημο: Volkswagen και Ford ξεκινούν παγκόσμια συμμαχία

Σχετικά άρθρα

Volkswagen και Ford ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα πως ξεκινούν μια παγκόσμια συμμαχία, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες, η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας οι δύο πλευρές αρχικά θα προσφέρουν -ξεκινώντας από το 2022- μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές. Στη συνέχεια προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη, με τη συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023.

Επίσης, Volkswagen και Ford δεσμεύονται να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης. Συγκεκριμένα:

Κοινά vans και pickups

Οι CEO των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, Herbert Diess (Volkswagen) και Jim Hackett (Ford) επιβεβαίωσαν πως οι οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να αναπτύξουν από κοινού επαγγελματικά van και μεσαίου μεγέθους pickups για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, με αυτά να διατηρούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε μάρκας.

Η συμμαχία ανάμεσα σε Volkswagen και Ford θα επιτρέψει στις δύο εταιρίες να μοιραστούν τις επενδύσεις που απαιτούνται για την δημιουργία των πλατφορμών και των τεχνολογιών των συγκεκριμένων μοντέλων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους ανάπτυξης, με τα οικονομικά αποτελέσματα να φαίνονται από το 2023 και μετά.

Επίσης οι δύο εταιρίες θα αξιοποιούν την αντίστοιχη παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων τους για τα συγκεκριμένα μοντέλα, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των οχημάτων τους και αυτά να έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα από πλευράς κόστους.

Η Ford θα κατασκευάζει τα μεσαίου μεγέθους pickups και των δύο εταιριών, από το 2022 και μετά, ενώ η Μπλε Οβάλ εταιρία θα αναπτύξει και θα κατασκευάζει τα μεγάλα van για την αγορά της Ευρώπης. Η Volkswagen θα αναπτύξει και θα κατασκευάζει το νέο βαν πόλης των δύο εταιριών.

Έτσι τα μελλοντικά Ford Transit, Ford Ranger, Volkswagen Transporter, Volkswagen Caddy και Volkswagen Amarok θα μοιράζονται πλατφόρμες. Πέρυσι τα επαγγελματικά μοντέλα της Volkswagen και της Ford πούλησαν 1,2 εκατ. μονάδες παγκοσμίως, με τις εταιρίες να πιστεύουν πως η ζήτηση για μεσαία pickups και για επαγγελματικά βαν θα αυξηθεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πιθανή συνεργασία στα ηλεκτρικά και στα αυτόνομα

Επιπλέον, η Volkswagen και η Ford έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για τη διερεύνηση της συνεργασίας σε αυτόνομα οχήματα, σε υπηρεσίες κινητικότητας και στα ηλεκτρικά οχήματα, με τις δύο εταιρίες να έχουν ξεκινήσει ήδη τις συνομιλίες, δηλώνοντας πως είναι ανοικτές να εξετάσουν και πρόσθετα προγράμματα στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr