Με τα αποκαλυπτήρια της πέμπτης γενιάς της Supra να είναι ακόμα νωπά, ο επικεφαλής μηχανικός του μοντέλου, Tetsuya Tada, δήλωσε από την έκθεση του Detroit ότι το νέο ιαπωνικό sport μοντέλο μπορεί να γράψει ένα χρόνο στο Nurburgring κοντά στα 7 λεπτά και 40 δευτ.

Η Toyota δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι η νέα Supra δεν θα είναι μόνο εντυπωσιακή και διασκεδαστική στην οδήγηση, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πολύ γρήγορη, με τον Tada να τονίζει:

Δεν έχουμε ακόμα έναν επίσημο χρόνο. Μια μέρα, ίσως, βγάλουμε τον περιοριστή ταχύτητας και δοκιμάσουμε να κάνουμε χρόνο στο Nurburgring. Αλλά ακόμα και αν το οδηγήσεις όπως είναι, είναι πολύ γρήγορο. Στην παλιά πίστα, είναι πολύ εύκολο να σπάσει τα οκτώ λεπτά, πετυχαίνοντας χρόνο 7:50 με 7:40. Θα το κάνει εύκολα.

Να θυμίσω ότι κάτω από το καπό, η Supra φοράει έναν 3,0-λιτρο twin-scroll turbo κινητήρα, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής, που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Διαθέτει λειτουργία Launch Control, που βοηθάει το αυτοκίνητο να επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ ζυγίζει 1.540 κιλά.