Η BMW παρουσιάζει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της ανανεωμένης Σειράς 7. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές, οι 745e, 745Le και 745Le xDrive.

Όλες διαθέτουν τον 3,0-λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης 286 ίππων με 450 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων με 265 Nm ροπής, αποδίδοντας συνδυαστικά 394 άλογα με 600 Nm ροπής.

Το σύνολο συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic, με την BMW 745e να επιταχύνει σε 5,2 δευτερόλεπτα από 0 στα 100 χλμ/ώρα, ενώ η BMW 745Le χρειάζεται 5,3 δεύτερα. Από την άλλη, η BMW 745Le xDrive διανύει την ίδια απόσταση σε 5,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και για τα τρία μοντέλα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 έχει τώρα αυξημένη χωρητικότητα 12.0 kWh. Στο Hybrid mode, οι νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 110 χλμ/ώρα – 20 χλμ/ώρα ταχύτερα από τις προκατόχους τους – αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Ο κινητήρας καύσης δεν παρεμβαίνει πριν το όχημα ανεβάσει υψηλότερη ταχύτητα που απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό φορτίο. Στο Electric mode, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα και μόνο είναι αρκετή για την επίτευξη 140 χλμ/ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW 745e είναι μεταξύ 54 και 58 χλμ, ενώ της νέας BMW 745Le αντίστοιχα από 52 έως 55 χλμ. Η νέα BMW 745Le xDrive προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 – 54 χλμ.

Ο ηλεκτροκινητήρας των plug-in υβριδικών μοντέλων είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Στο φρενάρισμα και το ρολάρισμα, λειτουργεί ως γεννήτρια, τροφοδοτώντας με ενέργεια τη μπαταρία υψηλής τάσης μέσω του συστήματος ανάκτησης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου επίσης χρησιμεύει για να τροφοδοτεί το δίκτυο συστημάτων του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του στάνταρ, βοηθητικού συστήματος κλιματισμού. Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα, ενώ το ρεζερβουάρ των 46 λίτρων βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των plug-in υβριδικών μοντέλων περιορίζεται ελάχιστα. Επιπλέον, η χωρητικότητα των 420 λίτρων μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες μέσω της στάνταρ λειτουργίας των διαιρούμενων 40:20:40 και αναδιπλούμενων πλατών των πίσω καθισμάτων.

Το σετάρισμα του αυτοκινήτου και το πρόγραμμα λειτουργίας του συστήματος οδήγησης μπορεί να επιλέγεται μέσω μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Εδώ, ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας προσφέρει τα προγράμματα Sport για ένα δυναμικό σετάρισμα και Adaptive που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις συνθήκες καθώς και τρία προγράμματα λειτουργίας Hynrid, Electric και Battery Control. Το Hybrid mode είναι η στάνταρ ρύθμιση που ενεργοποιεί ένα ισορροπημένο σετάρισμα και τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα.

Πιέζοντας το μπουτόν Hybrid δύο φορές, αυτό το πρόγραμμα ενεργοποιείται σε έκδοση βελτιστοποιημένης απόδοσης (Hybrid Eco Pro). Η οδήγηση με μειωμένη κατανάλωση υποστηρίζεται σε αυτό το πρόγραμμα. Η λειτουργία ρολαρίσματος είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ, η ηλεκτρική υποβοήθηση επιτάχυνσης είναι διαθέσιμη μόνο μέσω kick-down. Επίσης, μπορεί να επιλεγεί το Electric mode ως στάνταρ ρύθμιση μέσω του μενού iDrive. Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται αμιγώς για ηλεκτροκίνηση. Ένας χαρακτηριστικός ήχος που παράγεται ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW χρησιμοποιείται για ακουστική προστασία των πεζών, και εκπέμπεται μέσω ενός ηχείου. Ο ήχος που παράγεται στις χαμηλές ταχύτητες δηλώνει μεν την παρουσία του οχήματος αλλά δεν επηρεάζει την άνεση των επιβατών του.

Σε Sport mode, ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρησιμοποιείται ανεξάρτητα, αλλά μόνο για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης. Η ρύθμιση Battery Control χρησιμεύει για να διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο από τον οδηγό. Στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα, τα αποθέματα ενέργειας μπορούν να αποθηκεύονται ή ακόμα και να αυξάνονται για να χρησιμοποιηθούν αργότερα για οδήγηση στην πόλη χωρίς ρύπους.

Το επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας απεικονίζεται στον πίνακα οργάνων νέας σχεδίασης, και αναγνωρίζεται εύκολα μέσω του σχετικού χρώματος. Η ηλεκτροκίνηση εξακολουθεί να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη μέσω περιοχών επισημασμένων με μπλε στο ταχύμετρο και στην ένδειξη παραγόμενης ισχύος. Αυτό εμφανίζει επίσης καθαρά τα όρια εκκίνησης για τον κινητήρα καύσης και τα όρια ισχύος και ταχύτητας που προβλέπονται για την ηλεκτροκίνηση. Κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σχετικές πληροφορίες στον πίνακα οργάνων, όπως επίπεδο και διάρκεια φόρτισης, ρεύμα φόρτισης, τρέχουσα διαθέσιμη ηλεκτρική αυτονομία και επιλεγμένη ώρα επόμενης αναχώρησης καθώς και το επιλεγμένο επίπεδο κλιματισμού. Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται και εκτός του αυτοκινήτου.

Το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης Pure Excellence και το M sport διατίθενται προαιρετικά για τις νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive. Όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού διατίθενται κανονικά, όπως και η πλήρης γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της άνεσης και, με εξαίρεση το Executive Drive Pro, όλα τα συστήματα ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 7.

Από το καλοκαίρι του 2019, νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα διατίθενται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7. Με την επιλογή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης, το σύστημα πλοήγησης παρέχει επίσης στον οδηγό μία λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafe, τουριστικά αξιοθέατα και πολιτιστικά ιδρύματα στην περιοχή. Επιπλέον, ο χρήστης λαμβάνει πρόβλεψη διαθεσιμότητας σταθμού φόρτισης. Ειδικότερα, οι πελάτες του ChargeNow μπορούν να κάνουν κράτηση του κατάλληλου σταθμού φόρτισης για περιορισμένη ώρα απευθείας από το αυτοκίνητό τους.

Επιπλέον, ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant στα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 7 διευκολύνει τη ζωή του οδηγού. Μεταξύ άλλων, αυτό περιλαμβάνει την επιλογή μιας “εμπειρίας”, όπως συνδυασμό κλιματισμού καθισμάτων, λειτουργία μασάζ, θερμοκρασία εσωτερικού, διάχυση αρώματος και σκίαση βάσει των καθορισμένων Experience Modes. Η αναζήτηση χώρων στάθμευσης και επιλογών φόρτισης υποστηρίζεται επίσης από το BMW Intelligent Personal Assistant.