Η Renault ανακοίνωσε πως βρήκε στα οποία πιθανώς ο Carlos Ghosn έκανε κατάχρηση κεφαλαίων της εταιρίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Renault αποκαλύπτει πιθανές παρατυπίες από τον πρώην πρόεδρο και CEO της, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2018 στο Τόκιο και από τότε παραμένει προφυλακισμένος.

Συγκεκριμένα, η Renault ανακοίνωσε ότι ο Ghosn ενδεχομένως να επωφελήθηκε προσωπικά από πληρωμή 50.000 ευρώ, στο πλαίσιο συμφωνίας χορηγίας με το Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Η εταιρία εξετάζει το κατά πόσον τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για ένα πάρτι που οργανώθηκε το 2016 για να γιορτάσει τον δεύτερο γάμο του και τα γενέθλια της συζύγου του.

Η χορηγία της Renault για τις ανακαινίσεις στο Παλάτι των Βερσαλλιών κάλυψε επίσης τη μίσθωση του παλατιού Grand Trianon για τη γαμήλια δεξίωση του Ghosn το 2016. Η γαμήλια δεξίωση της 8ης Οκτωβρίου 2016 για τον Ghosn και της δεύτερης συζύγου του, προσέλκυσε την προσοχή του κοινού για τα πολυτελή κοστούμια με θέμα τη Μαρία Αντουανέτα.

Όπως δήλωσε η Renault:

Η έρευνα αναγνώρισε ότι ο κ. Ghosn είχε λάβει προσωπικό επίδομα ύψους 50.000 ευρώ υπό τη σύμβαση χορηγίας με το Παλάτι των Βερσαλιών. Η Renault αποφάσισε να φέρει τα ευρήματα αυτά στις δικαστικές αρχές.

Η Renault ξεκίνησε εσωτερική έρευνα υπό την πίεση της Nissan, η οποία από την πρώτη στιγμή της σύλληψης έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ghosn.