Τρεις καθηγητές του MIT μήνυσαν την Ford για παραβίαση πατεντών τους

Σχετικά άρθρα

Οι Leslie Bromberg, Daniel R. Cohn και John B. Heywood, καθηγητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), κατέθεσαν μήνυση κατά της Ford, μιας και κατηγορούν την Ford πως χρησιμοποίησε παράνομα πατενταρισμένες τεχνολογίες τους στους κινητήρες της που κάνουν χρήση άμεσου ψεκασμού.

Συγκεκριμένα οι τρεις καθηγητές ισχυρίζονται πως η πατενταρισμένη τεχνολογία τους διπλής θύρας και άμεσου ψεκασμού, έχει χρησιμοποιηθεί από την Ford στους Ecoboost κινητήρες της 2,7-λίτρων V6 και 3,5-λίτρων V6, όπως επίσης και στους ατμοσφαιρικούς 5,0-λίτρων V8 και 3,3-λίτρων V6.

Οι καθηγητές μεταβίβασαν την ιδιοκτησία των τεχνολογικών τους στο MIT, το οποίο στη συνέχεια τις μεταβίβασε στην εταιρία Ethanol Boosting Systems, μια μικρή εταιρία που ιδρύθηκε από τους τρεις καθηγητές. Η εταιρία πρόσφερε το 2014 τις τεχνολογίες της στην Ford, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να αρνείται να τις αγοράσει.

Η Ford και το MIT δημιούργησαν μια συνεργασία το 2007, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης, καυσίμων και ενέργειας. Ωστόσο το 2015 η συνεργασία τους διεκόπη, με την Ford να αναφέρει τότε πως οι καθηγητές του MIT ήταν “άπληστοι εφευρέτες που αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν αποκλειστικά δικαιώματα για την αδειοδότηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας”.

Η υπόθεση όπως φαίνεται θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, εκτός και αν οι δύο πλευρές έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...