Στη Φρανκφούρτη το υβριδικό hypercar της Lamborghini

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιούνιο η Lamborghini παρουσίασε σε μια ιδιωτική εκδήλωση που είχε καλέσει 200 πιστούς πελάτες της, ένα υβριδικό hypercar. Αυτό έχει κωδική ονομασία LB48H και μοιάζει αρκετά με το Terzo Millennio concept.

Σύμφωνα με αναφορές από την Αυστραλία, η ιταλική εταιρία θα δείξει την έκδοση παραγωγή του μοντέλου στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία ξεκινάει στις 10 Σεπτεμβρίου. Μόλις 63 υβριδικά hypercar θα κατασκευάσει η Lamborghini, αποτίοντας φόρο τιμής στο έτος γέννησής της, το 1963, με το καθένα να κοστίζει 2,2 εκατ. ευρώ (2,5 εκατ. δολάρια). Η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται άμεσα.

Το μοντέλο μας δείχνει πως θα μοιάζει το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Aventador που θα είναι και αυτή υβριδική. Το υβριδικό hypercar που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πως ονομάζεται, θα φορά έναν υβριδικό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5-λίτρων που θα αποδίδει 850 άλογα, με τα 800 να προέρχονται από τον V12 κινητήρα και τα 50 από τον ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο απ’ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον διάδοχο της Aventador, τον οποίο περιμέναμε μέσα στο 2020, με τον γενικό εμπορικό διευθυντής της Lamborghini, Federico Foschini, να δηλώνει:

Ίσως παρουσιάσουμε το νέο supercar λίγο αργότερα, λόγω της σημερινής επιτυχίας της Aventador, η οποία είναι ακόμα τόσο τεράστια που δεν χρειάζεται να την αλλάξουμε. Για παράδειγμα, η SVJ έχει κάνει sold-out τις πρώτες τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...