Ο Jeremy Clarkson δοκιμάζει το Hongqi L5, το πιο ακριβό κινέζικο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

O Jeremy Clarkson στο πρόσφατο επεισόδιο του The Grand Tour βρέθηκε στη Κίνα, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το Hongqi L5. Τι είναι αυτό; Ενδεχομένως να το θυμάσαι, μιας και το είχες δει στο Autoblog.gr πίσω το 2013, τότε ονομαζόταν Hongqi L9.

Πρόκειται για το ακριβότερο κινέζικο αυτοκίνητο μιας και η τιμή του ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ!. Το Hongqi L5 έχει περίπου το ίδιο μήκος με μία Rolls-Royce Phantom και ζυγίζει πάνω από 3 τόνους.

Κινείται από έναν αλουμινένιο V12 που αποδίδει 400 άλογα και 550 Nm ροπής που συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Εξοπλίζεται με υδροπνευματική ανάρτηση και “ευφυές” σύστημα τετρακίνησης. Για την ιστορία, “Hongqi”, σημαίνει “κόκκινη σημαία” και το L5, κατασκευάζεται από το Κινέζικο FAW Group.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...