Πρόστιμο 8,5 εκατ. ευρώ στην BMW για ελαττωματικά λογισμικά

Σχετικά άρθρα

Οι εισαγγελείς του Μονάχου επέβαλαν σήμερα πρόστιμο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ στην BMW, επειδή η γερμανική εταιρία είχε εγκαταστήσει λάθος λογισμικό διαχείρισης κινητήρα σε 7.965 αυτοκίνητά της, που είχε ως αποτέλεσμα αυτά να εκπέμπουν υψηλότερους ρύπους.

Η BMW δήλωσε ένοχη και δέχεται να πληρώσει το ύψος του προστίμου, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν βρέθηκε να είχε παραπλανήσει ή είχε αλλοιώσει τα στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων των οχημάτων της. Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε με την BMW είναι πως χρησιμοποίησε κατά λάθος μια λανθασμένη έκδοση λογισμικού σε 7.695 πετρελαιοκίνητες Σειράς 5 και Σειράς 7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2017 που φορούν τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο tri-turbo diesel κινητήρα. Η BMW έχει ανακαλέσει και διορθώσει το ζήτημα, τοποθετώντας σε αυτά το σωστό λογισμικό. 

Το λάθος λογισμικό προοριζόταν για άλλα μοντέλα με τον ίδιο κινητήρα, γι ‘αυτό και ο καθαρισμός των καυσαερίων ήταν συντονισμένος για διαφορετική διαμόρφωση κινητήρα. Το λάθος λογισμικό έκανε τα μοντέλα να εκπέμπουν λιγότερο ΝΟx κατά τη διάρκεια εργοστασιακών δοκιμών σε σχέση με τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες (RDE).

Επί σχεδόν 6 μήνες οι ερευνητές της εισαγγελίας του Μονάχου είχαν κάνει “φύλο και φτερό” τα αρχεία της BMW, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εταιρεία είχε αλλοιώσει τις μετρήσεις εκπομπών ντίζελ και είχε παραπλανήσει σκοπίμως τους καταναλωτές. 

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...