Με την Opel να έχει δώσει μέχρι σήμερα μια teaser φωτογραφία του νέου Corsa, ο Kleber Silva, βασιζόμενος σε αυτή αλλά και σε spy φωτογραφίες, ετοίμασε δύο renderings φωτογραφίες από το πως θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο που θα βασιστεί στην CMP πλατφόρμα (Common Modular Platform) της PSA.

Το νέο Corsa θα είναι προσθιοκίνητο και αρχικά ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα συναντάμε έναν τρικύλινδρο 1.200αρη, όπως επίσης τον 1.500αρη BlueHDI της Peugeot απόδοσης από 90 έως 130 άλογα, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Το μοντέλο θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό που θα ονομάζεται eCorsa. Το νέο Corsa θα ζυγίζει λιγότερο, θα έχει αυξημένη στρεπτική ακαμψία, μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον χώρο αποσκευών να έχει περισσότερα από 300 λίτρα χωρητικότητας.

Σχεδιαστικά θα διαφέρει ριζικά από το σημερινό μοντέλο, μιας και θα αντλεί στοιχεία από το GT X Experimental Concept. Το νέο Corsa θα πωλείται αποκλειστικά ως πεντάπορτο και θα συνεχίζει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στην Σαραγόσα της Ισπανίας.

Το νέο Corsa θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από τα τέλη του τρέχοντος έτους.