Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως το Tesla Model Y θα παρουσιαστεί στις 14 του μηνός στο σχεδιαστικό στούντιο της εταιρίας στο Los Angeles.

Σύμφωνα με τον Musk, το Model Y θα είναι 10% μεγαλύτερο από το Model 3, κοστίζοντας 10% περισσότερο. Οι πωλήσεις του Model Y θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2019, με τον Musk να δηλώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παραγωγή του, μιας και το 75% των εξαρτημάτων του είναι ίδια με αυτά του Model 3.

Συγκεκριμένα είπε:

Νομίζω ότι το Model Υ θα είναι μια επανάσταση ως τον τρόπο κατασκευής. Θα είναι, νομίζω, απίστευτο από κατασκευαστική άποψη, επειδή δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά ότι περάσαμε με το Model 3.

Το Model Y θα έχει πολύ λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ, ενώ το Model Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων. Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.