Τον Μάιο ξεκινούν οι προπαραγγελίες του ηλεκτρικού VW I.D.

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen -δια στόματος Jurgen Stackmann– ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 8 Μαΐου θα ανοίξουν οι προπαραγγελίες του νέου ηλεκτρικού I.D. hatchback, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης από το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής marketing της VW, δήλωσε στο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας:

Το πρώτο στάδιο αυτού του ταξιδιού θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου. Τότε είναι που θα ξεκινήσουν οι προ-κρατήσεις για το I.D. Από τότε, οι πελάτες που θέλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα αποκτήσουν το I.D. θα μπορούν να δώσουν μια προκαταβολή για να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα που θα παραχθούν. Νομίζω ότι δεν είναι απίθανο ότι η έκδοση λανσαρίσματος (launch edition) να έχει κάνει sold out πριν από την επίσημη παρουσίαση του I.D. στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι αριθμοί που μας αναφέρουν οι αντιπρόσωποι μας δείχνουν κάτι τέτοιο.

Η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που είχαν διαρρεύσει τον περασμένο Ιανουάριο, με την τακτική των προκαταβολών να είναι παρόμοια με αυτή που έχει κάνει η Tesla με τα μοντέλα της. Η παραγωγή του Volkswagen ID θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019, με τον Stackmann να αναφέρει ότι τα μοντέλα που θα παραχθούν τους πρώτους έξι μήνες θα διατεθούν με βάση προτεραιότητας, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό πόσο θα είναι το ακριβές ποσό της προκαταβολής. Έχει τονίσει, όμως, ότι δεν θα είναι μεγάλη, αλλά ούτε πολύ μικρή, καθώς η VW απαιτεί μια σοβαρή δέσμευση από τους πελάτες της, με την τιμή του να είναι περίπου στα €30.000.

Το σχέδιο προπληρωμής της VW είναι ένα κοινό τέχνασμα του μάρκετινγκ για να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού, με τον Stackmann, όμως, να αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας ότι οι πελάτες της σε χώρες φιλικές προς την ηλεκτροκίνηση, όπως η Νορβηγία και η Ολλανδία, θα έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν νωρίτερα, ακόμη και αν πληρώσουν τις προκαταβολές, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στις χώρες τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...