Η VW εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει το επόμενο διάστημα στους πελάτες της στην Ευρώπη να δώσουν μια προκαταβολή για να αποκτήσουν το επερχόμενο ηλεκτρικό ID hatchback, πριν από την επίσημη κυκλοφορία του στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων της VW, Juergen Stackmann, τα μοντέλα που θα παραχθούν τους πρώτους έξι μήνες από την στιγμή που θα ξεκινήσει η παραγωγή, θα διατεθούν με βάση προτεραιότητας. Για να προσθέσει ο Stackmann, ότι η προκαταβολή δεν θα είναι μεγάλη, αλλά ούτε πολύ μικρή, καθώς η VW απαιτεί μια σοβαρή δέσμευση από τους πελάτες της.

Παρότι το σχέδιο προπληρωμής της VW είναι παρόμοιο με αυτό της Tesla, όντας ένα κοινό τέχνασμα του μάρκετινγκ για να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού, ο Stackmann αρνήθηκε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι οι πελάτες της σε χώρες φιλικές προς την ηλεκτροκίνηση, όπως η Νορβηγία και η Ολλανδία, θα έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν νωρίτερα, ακόμη και αν πληρώσουν τις προκαταβολές, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στις χώρες τους.

Χαρακτηριστικά, ο Stackmann είπε:

Έχουμε δοκιμάσει το αυτοκίνητο αρκετές φορές στη Νορβηγία και οι πελάτες το θέλουν. Είναι εκπληκτικό, οι άνθρωποι στη Νορβηγία και στην Ολλανδία θέλουν να είναι μέρος του. Η Γερμανία σίγουρα δεν είναι είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Κλείνοντας, ο Stackmann πιστεύει ότι η Νορβηγία θα μπορούσε να έχει 10.000 προκρατήσεις για το I.D. Να θυμίσω, ότι αυτό έχει το ίδιο μήκος με το Golf αγγίζοντας τα 4.250 χλστ., αλλά το μεταξόνιο του είναι περίπου 100 χλστ. μακρύτερο και έτσι προσφέρει περισσότερο χώρο στο πίσω μέρος, ενώ σύμφωνα με WLTP μετρήσεις θα έχει ηλεκτρική αυτονομία μεταξύ 330 χλμ. και 550 χλμ.