Ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν στην φετινή έκθεση της Γενεύης ήταν η Bugatti La Voiture Noire, το one-off αυτοκίνητο αξίας 11 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους, κάτι που του έβαλε στην κορυφή των ακριβότερων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Όπως είδες στο video αυτό, το αυτοκίνητο που βρισκόταν στην έκθεση δεν ήταν κανονικό. Ήταν απλώς ένα πρωτότυπο που δεν διέθετε καθόλου μηχανικά μέρη, παρά μόνο έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που του έδινε την απαιτούμενη δύναμη προκειμένου να κινηθεί. Οι ψεύτικες δαγκάνες των φρένων ήταν κολλημένες πάνω στις ζάντες, ενώ το εσωτερικό δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί.

Εκπρόσωπος της Bugatti δήλωσε πως το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο σε 30 μήνες από σήμερα, κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του θα το παραλάβει στα τέλη του 2021. Η Bugatti ξεκίνησε να αναπτύσσει το La Voiture Noire έξι μήνες πριν, όταν και δέχτηκε την παραγγελία από τον ιδιοκτήτη, που οι φήμες θέλουν να είναι ο πρώην πρόεδρος του VW Group, o Ferdinand Piech.

Το αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στην Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti που χάθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει έξι απολήξεις εξατμίσεων, νέα LED μοναδικά φωτιστικά σώματα και φωτιζόμενα γράμματα Bugatti.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την Chiron. Φορά τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων με 1.600 Nm ροπής. Κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί στο χέρι, με το σώμα να είναι από carbon.