Η Land Rover μετά από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης με την κινέζικη Jiangling Motor, πήρε την δικαστική απόφαση που ήθελε.

Στα γρήγορα να θυμίσω πως η δεύτερη έχει βγάλει στην αγορά το LandWind X7, έναν κλώνο του Range Rover Evoque, με την Land Rover να γκρινιάζει από το 2014, όταν παρουσιάστηκε το LandWind X7, αλλά αργότερα υποχώρησε, αλλά τελικά επανήλθε δριμύτερη, μιας και έκανε μήνυση εναντίον της Jiangling Motor. Ο λόγος είναι προφανής. Η Jaguar-Land Rover ισχυρίζεται ότι η Κινέζικη εταιρία αντέγραψε το σχέδιο του Range Rover Evoque, κατηγορώντας την για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Παρότι το πρώτο δικαστήριο υπερασπίστηκε την κινέζικη εταιρία, μιας και αποφάσισε να ακυρώσει τις σχεδιαστικές ευρεσιτεχνίες των Evoque και X7, στα μέσα της εβδομάδας. το Περιφερειακό Δικαστήριο του Chaoyang του Πεκίνου, αποφάσισε πως το Landwind X7 αντέγραψε πέντε μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία του Evoque, διατάσσοντας την Jiangling Motor να σταματήσει αμέσως την παραγωγή και τις πωλήσεις του LandWind X7, παρότι το faceflift του μοντέλου θυμίζει λιγότερο το Evoque, ενώ πρέπει να πληρώσει και αποζημίωση στην Land Rover.