Η Ford κλείνει τρία εργοστάσια της στη Ρωσία και αποχωρεί από την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ford, η κοινοπραξία Ford Sollers έως τα τέλη Ιουνίου του 2019 θα κλείσει δύο από τα τρία εργοστάσια αυτοκινήτων που έχει στη Ρωσία και συγκεκριμένα στις πόλεις Naberezhnye Chelny και Αγία Πετρούπολη καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων στη περιοχή Γιελαμπούγκα. Η κίνηση αυτή είναι μέρος της παγκόσμιας αναδιάρθρωσής της και γίνεται προκειμένου η Ford να βελτιώσει την κερδοφορία της αλλά και επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών της επαγγελματικών οχημάτων.

Η παραγωγή και οι εισαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων Ford στην Ρωσία θα σταματήσουν πλήρως, ενώ θα συνεχίσει να παράγεται το ελαφρύ επαγγελματικό Ford Transit. Το Transit αποτελεί το εμπορικό όχημα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της Ρωσίας, με μερίδιο αγοράς 15%.

Αυτή την στιγμή στα εργοστάσια της κοινοπραξίας Ford Sollers εργάζονται συνολικά 3.700 άτομα. Η Ford δεν ανέφερε πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με το κλείσιμο των τριών εργοστασίων, αλλά είπε ότι η μείωση του προσωπικού θα γίνει πρωτίστως με βάση το πρόγραμμα της εθελουσίας αποχώρησης, το οποίο προβλέπει καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης.

Το εργοστάσιο της Ford στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάζει τα Focus και Mondeo, ενώ αυτό του Naberezhnye Chelny κατασκευάζει τα Fiesta και Ecsport. Και τα δύο έχουν ετήσια παραγωγική ικανότητα 360.000 μονάδων ετησίως.

Η Ford εξηγεί ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, επειδή είναι ζημιογόνα σε αντίθεση με την αγορά των μικρών επαγγελματικών αυτοκινήτων. Από το 2012, που υπήρξε χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις της Ford έχουν μειωθεί 2,5 φορές, φθάνοντας τα 53.234 αυτοκίνητα το 2018, ενώ το ποσοστό της στην αγορά μειώθηκε από το 4,5% στο 3%. Επιπλέον σύμφωνα με τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το 2018, στον κατάλογο με τα 25 πιο δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων δεν υπήρξε ούτε ένα αυτοκίνητο της Ford.

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...