GP Μπαχρέιν 2019, Κατατακτήριες: Πρώτη pole position στην καριέρα του o Lecrec

Σχετικά άρθρα

Μια μέρα που θα θυμάται σίγουρα για πάντα είναι η σημερινή για τον Charles Lecrerc, καθώς πήρε την πρώτη pole position στην καριέρα του, ολοκληρώνοντας την μέχρι σήμερα κυριαρχία της Ferrari στην πίστα του Sakhir στο Bahrain.

Δεύτερος βρέθηκε ο team-mate του νεαρού Μονεγάσκου στην ιταλική ομάδα, Sebastian Vettel, παρότι έκανε μόλις μια προσπάθεια στο Q3. Με την pole αυτή, ο Charles Leclerc έγινε ο δεύτερος νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1 που εκκινεί από την πρώτη θέση, και με χρόνο 1:27.866 έκανε νέο ρεκόρ πίστας.

Στη δεύτερη σειρά του grid θα βρεθούν οι δύο Mercedes, με την γερμανική ομάδα να μην δείχνει σε κανένα σημείο τον ασύλληπτο ρυθμό που είχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα της Μελβούρνης. Έτσι, στην τρίτη θέση θα βρεθεί ο Lewis Hamilton, ο οποίος ήταν 3 δέκατα πιο αργός από τον poleman και δήλωσε ότι παρότι υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Valtteri Bottas, όντας 0,390 δευτ. πιο αργός από τον Lecrerc.

Ο Max Verstappen ήταν πέμπτος με την μοναδική Red Bull που κατάφερε να μπει στο Q3, καθώς ο Pierre Gasly περιορίστηκε μόλις στην 13η θέση. Πίσω από τον Ολλανδό ήταν η Haas του Kevin Magnussen και η McLaren του Carlos Sainz.

Την δεκάδα έκλεισαν ο Romain Grosjean με το δεύτερο μονοθέσιο της αμερικάνικης ομάδας, με τον Kimi Raikkonen να κάνει εκπληκτική εμφάνιση και να βάζει την Alfa Romeo στην 9η θέση. Στην τελευταία θέση των 10 ταχύτερων οδηγών βρέθηκε ο δεύτερος οδηγός της McLaren, Lando Norris, γεμίζοντας με χαμόγελα τα pits της βρετανικής ομάδας και αυξάνοντας τις προσδοκίες των οπαδών της.

Αποτελέσματα

Τα highlights

Ο γύρος που έδωσε την pole στον Leclerc

Ο γύρος του Leclerc Vs ο γύρος του Vettel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...