Γνώρισε το VW 39, ένα Beetle που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Ferdinand Porsche και τον γιο του Ferry Porsche το 1939.

Πρόκειται για την γρηγορότερη έκδοση του Beetle που φορά τον Type 64 κινητήρα της Porsche 1,0-λίτρου απόδοσης 32 ίππων. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 695 κιλά και μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 145 χλμ/ώρα.

Το αρχικό σχέδιο του Porsche ήταν να κατασκευάσει 50 μονάδες του VW 39, με τον Ferdinand και Ferry, να οδηγούν το μοντέλο από το εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg, αλλά και στο Βερολίνο.

Ωστόσο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, έβαλε φρένο στα πλάνα του Porsche. Μόλις 14 μοντέλα του VW 39 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen. Μέχρι το τέλος του πολέμου, τα 13 αυτοκίνητα χάθηκαν, εκτός από αυτό με αριθμό πλαισίου 1-00003.

Το συγκεκριμένο βρέθηκε και πουλήθηκε σε ένα συλλέκτη το 1948, ο οποίος το έβαψε σε γκρι χρώμα. Το 2014 το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τους Thomas Konig και Oliver Schmidt, τους ιδρυτές του μουσείου Hamburg Prototype, όπου και αναπαλαιώθηκε πλήρως, επιστρέφοντας στην αρχική του κατάσταση, μια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερα από τρία χρόνια.