Τόσο ξαφνικά χάνεις τον έλεγχο με την υδρολίσθηση

Σχετικά άρθρα

Το φαινόμενο της υδρολίσθησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά την κίνηση σε βρεγμένους δρόμους,. Με πολύ απλά λόγια, τα ελαστικά δεν μπορούν να διαχειριστούν τον αυξημένο όγκο νερού, “ανασηκώνονται” σε ένα λεπτό φιλμ νερού και χάνεις απροειδοποίητα κάθε έλεγχο του αυτοκινήτου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι…να μην κάνεις τίποτα. Δηλαδή να αφήσεις το αυτοκίνητο να “ξεθυμάνει”, να αφήσεις το πόδι από το γκάζι και κυρίως να μην στρίψεις το τιμόνι.

Στο παραπάνω οδηγός δεν έκανε τίποτα από αυτά και έχασε τον έλεγχο του -αγνώστων στοιχείων- αυτοκινήτου του. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει πρώτα την προστατευτική μπαριέρα στο εσωτερικό του δρόμου και μετά αφού έκανε υπερδιόρθωση, να χτυπήσει το πολυμορφικό που κινούταν στο δεξιά του. Το καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι ο οδηγός δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και σίγουρα πρέπει να έμαθε από πρώτο χέρι, ότι υπό τέτοιες πρέπει να οδηγείς με χαμηλότερη ταχύτητα και πιο προσεκτικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάς, όμως, και την κατάσταση των ελαστικών σου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...