GP Αζερμπαϊτζάν 2019, FP2: Κυρίαρχες οι Ferrari με τον Leclerc ταχύτερο

Σχετικά άρθρα

Εξαιτίας της -πρακτικά- ακύρωσης του FP1, η δράση στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν γεμάτη, με τους οδηγούς και τις ομάδες να προσπαθούν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο. Όλοι οι οδηγοί είχαν τις στιγμές τους, ενώ βγήκε δύο φορές η κόκκινη σημαία λόγω των εξόδων του Lance Stroll και Daniil Kvyat. Ο George Russell δεν συμμετείχε καθόλου καθώς οι μηχανικοί της Williams έπρεπε να αντικαταστήσουν το σασί του μονοθεσίου μετά το πρωινό συμβάν.

Από την πρώτη στιγμή η Ferrari έδειξε να έχει το πάνω χέρι στους δημόσιους δρόμους της πίστας του Baku, καθώς οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel εναλλάσσονταν στις δύο πρώτες θέσεις. Στο τέλος της περιόδου, ο νεαρός Μονεγάσκος βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:42.872, όντας 3 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γερμανό teammate του.

Τα highlights

Ο Lewis Hamilton έκανε τον τρίτο χρόνο της ημέρας 3 δέκατα πίσω από τον Vettel, δυσκολευόμενος να φέρει σε σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά του, κάτι που τον οδήγησε σε μια μικρή έξοδο χάνοντας τα φρένα στη στροφή του κάστρου, αναγκαζόμενος να κάνει όπισθεν για να συνεχίσει. Στην τέταρτη θέση του πίνακα των χρόνων βρέθηκε ο Max Verstappen με την πρώτη Red Bull, για να τον ακολουθήσει ο Valtteri Bottas με την δεύτερη Mercedes.

H Toro Rosso του Daniil Kvyat είχε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης και άργησε να βγει στην πίστα. Όταν έγινε αυτό ο Ρώσος έγραψε τον έκτο χρόνο της διαδικασίας αλλά λίγο αργότερα έπεσε στον τοίχο της στροφής 8. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν τα δύο μονοθέσια της McLaren με τους Carlos Sainz και Lando Norris, η Toro Rosso του Alex Albon και η Red Bull του Pierre Gasly.

Τέλος, η Claire Williams έκανε γνωστό ότι κινεί τις διαδικασίες για να ζητήσει αποζημίωση από την διοργανώτρια αρχή της πίστας για την ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο της ομάδας της στο FP1, εξαιτίας του καπακιού του φρεατίου.

Το FP3 ξεκινά αύριο στις 13:00 και οι κατατακτήριες δοκιμές στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα