GP Αζερμπαϊτζάν 2019, Κατατακτήριες: Ξανά “1-2” οι Mercedes, με Leclerc να τρακάρει

Σχετικά άρθρα

Σε μια περίοδο που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες εξαιτίας των δύο κόκκινων σημαιών, η Mercedes κατάφερε για ακόμα μια φορά να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση και να “κλειδώσει” την πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα στους δρόμους του Baku.

Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Φιλανδού στην τελευταία του προσπάθεια. Αυτή ήταν η ένατη pole position του Bottas και το τρίτο “1-2” της γερμανικής ομάδας τη φετινή χρονιά.

Τα ατυχήματα του Kubica και Leclerc

Οι κατατακτήριες στιγματίστηκαν από τα δύο ατυχήματα στην ίδια στροφή (8) από τους Robert Kubica και Charles Leclerc, στο Q1 και Q2 αντίστοιχα, που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι περίοδοι για αρκετό διάστημα, ούτως ώστε να καθαριστεί η πίστα και να επισκευαστούν τα προστατευτικά.

Με τον Leclerc εκτός παιχνιδιού για την pole στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, και παρότι είχε κάνει χρόνο με τη μεσαία γόμα της Pirelli, αυτός ήταν αρκετός για να περάσει στο Q3. Έτσι, ο νεαρός Μονεγάσκος θα εκκινήσει από την ένατη θέση, έχοντας την επιλογή να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική, καθώς ο Giovinazzi έχει ποινή.

Το ατύχημα του Leclerc άφησε τον Sebastian Vettel να υπερασπιστεί το κύρος της Ferrari στο Q3, αλλά ο Γερμανός δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τον τρίτο χρόνο της ημέρας, 0,302 δευτ. πίσω από το Bottas, παρότι το ιταλικό μονοθέσιο φαίνεται να έχει αβαντάζ στις μεγάλες ευθείες της πίστας.

Τα highlights

Ο Hamilton παρότι ήταν πίσω από τον Bottas για να πάρει το slipstream του δεύτερου, ήταν τελικά 0,059 δευτ. πιο αργός, ενώ ο Max Verstappen θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση, καταφέροντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του στο Baku.

Πίσω τους, το τρίο των Sergio Perez, Daniil Kvyat και ο Lando Norris έκαναν πολύ καλή εμφάνιση οδηγώντας αλάνθαστα την Racing Point, Toro Rosso και McLaren αντίστοιχα. Ο Antonio Giovinazzi εξασφάλισε την καλύτερη κατάταξη της σεζόν, όντας όγδοος, αλλά τελικά θα εκκινήσει από την 18η θέση εξαιτίας της τοποθέτησης ενός νέου στοιχείου στον κινητήρα του. Από την θέση του θα εκκινήσει ο Kimi Raikkonen, ενώ τη δεκάδα θα κλείσει ο Carlos Sainz.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...