Daimler: Δεν ξέρουμε πως ο Kim Jong-Un αποκτά τα αυτοκίνητα μας

Σχετικά άρθρα

Αν έχεις δει κάποια είδηση που αφορά την Βόρεια Κορέα, θα έχεις δει ότι ο Kim Jong-Un χρησιμοποιεί δύο Mercedes για τις μετακινήσεις, μια θωρακισμένη S600 Pullman Guard και μια Maybach 62. Που το περίεργο θα μου πεις, καθώς αμέτρητοι ηγέτες κρατών επιλέγουν μοντέλα των premium εταιριών. Το περίεργο είναι το πως απέκτησε αυτά τα αυτοκίνητα. Και εξηγώ.

Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes, εξάγει τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο, εκτός της Βόρειας Κορέας, καθώς για εκεί ισχύει εμπάργκο εμπορικών συναλλαγών και ειδικά ειδών πολυτελείας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι λιμουζίνες τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον ανώτατο ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο να αποκτήσει ότι αυτοκίνητο θέλει.

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι για να αποφύγει την όποια παραβίαση του εμπάργκο έχει υιοθετήσει μια αυστηρή διαδικασία εξαγωγών. Διευκρίνισε, όμως, πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων από τρίτους και ειδικά μεταχειρισμένων είναι πέρα από τη δυνατότητα ελέγχου και ευθύνης της.

Είμαι ο μόνος που πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα ήρθαν από την Κίνα;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...