Τον περασμένο Φεβρουάριο, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Σικάγο το MX-5 30th Anniversary Edition, το οποίο -όπως είναι προφανές- γιορτάζει τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του. Σε αυτά τα χρόνια, το ιαπωνικό roadster έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα, καθιστώντας το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 3.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, όπου για την αγορά των Η.Π.Α. αντιστοιχούν τα 500 από τα αυτά. Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του μοντέλου έγινε γνωστό ότι και τα 500 πουλήθηκαν σε τέσσερις ώρες. Πιο συγκεκριμένα, 125 λεπτά μετά την έναρξη των παραγγελιών, είχαν ήδη πουληθεί 100 αυτοκίνητα, ενώ την πρώτη ώρα 250 αυτοκίνητα, με τα 500 να “φεύγουν” σε 4 ώρες.

Επειδή η ζήτηση στην Αμερική εξακολουθεί να υπάρχει, η Mazda Αμερικής αποφάσισε να κάνει διαθέσιμα επιπλέον 143 αυτοκίνητα της εν λόγω έκδοσης, φτάνοντας τα 643 συνολικά.

Ο Masahiro Moro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Αμερικής, δήλωσε επ’αυτού:

Το λέμε εδώ και χρόνια, χωρίς τους φανατικούς οπαδούς μας, το Miata δεν θα ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο και το best-selling roadster όλων των εποχών. Η ανταπόκριση των οπαδών στο MX-5 30th Anniversary ήταν απίστευτη και είμαστε περήφανοι που προσθέσαμε επιπλέον μονάδες για εκείνους που βρίσκονται στην λίστα αναμονής.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι αν αυτά τα 143 επιπλέον αυτοκίνητα “κλάπηκαν” από κάποια άλλη χώρα ή η Mazda θα πουλήσει τελικά 3.143 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

1Διάβασε ακόμα

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition