Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ανακοίνωσε ότι το 2020 ο αγώνας της χώρας του δεν θα διεξαχθεί στο Sao Paolo και στην πίστα του Interlagos αλλά θα μεταφερθεί στο Rio de Janeiro.

Ωστόσο η διοίκηση της πίστας του Interlagos ψάχνει κάθε τρόπο ώστε να μην χάσει τον αγώνα, με το τρέχον συμβόλαιο της με την F1 να λήγει στο τέλος του 2020, κάτι που σημαίνει ότι ο αγώνας λογικά θα πρέπει να γίνει εκεί τόσο φέτος, όσο και του χρόνου.

Από την πλευρά τους, ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος του Rio έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα σχέδια της νέας πίστας. Αρχικά, το όνομα αυτής φερόταν ότι θα είναι “Ayrton Senna“, αλλά τελικά αυτό απορρίφθηκε, και τελικά θα ονομαστεί Rio MotorPark. Παρόλα αυτά, το τελευταίο σικέιν της πίστας θα φέρει το όνομα του Βραζιλιάνου οδηγού.

Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι η κατασκευή της πίστας αναμένεται να έχει τελειώσει πριν το τέλος της χρονιάς, με την επένδυση να είναι πλήρως ιδιωτική.

Μιλώντας για την χάραξη, ο Hermann Tilke δήλωσε:

Η πρόταση που φέραμε για το Ρίο είναι μία πίστα μοντέρνα, με δυναμική και γεμάτη συναίσθημα. Ταυτόχρονα, έχουμε κατά νου να υπάρχει και χώρος για πολλαπλή χρήση, που θα επιτρέψει την φιλοξενία κι άλλων αθλημάτων, κάτι που θα είναι προς όφελος όλης της κοινότητας.

Τέλος, γίνονται προσπάθειες η πίστα να φιλοξενήσει και αγώνα του MotoGP.