Στο σφυρί το μονοθέσιο της Ferrari του Niki Lauda, που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Η 312T ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο μονοθέσιο της Ferrari για την Formula 1, καθώς μέσα σε 5 χρόνια, αυτό και οι έξι εκδόσεις του, κέρδισαν 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών, 3 πρωταθλήματα οδηγών, 27 νίκες και 61 podiums.

Η συγκεκριμένη έτρεξε στο πρωτάθλημα το 1975, όταν και ο Niki Lauda κέρδισε το πρώτο του τίτλο οδηγών. Έχει αριθμό πλαισίου 022 και μηχανικά κινείται από έναν 12-κύλινδρο επίπεδο κινητήρα απόδοσης 515 ίππων.

Ο Lauda κέρδισε πέντε αγώνες εκείνη τη χρονιά, ενώ με το συγκεκριμένο μονοθέσιο πήρε την πρώτη θέση στο Γαλλικό Grand Prix, την δεύτερη θέση στον αγώνα της Ολλανδίας, την τρίτη σε αυτόν της Γερμανίας, ενώ τέλος πήρε όλες τις pole positions που έτρεξε με αυτό.

Από την στιγμή που παροπλίστηκε από την Ferrari, βρέθηκε στην κατοχή διαφόρων συλλεκτών. Ο τελευταίος και αυτός που το πουλάει είναι από την Αμερική και το αγόρασε το 2008. Το μονοθέσιο ανακατασκευάστηκε πλήρως και εμφανίστηκε στο Pebble Beach Concours d’Elegance του 2017.

https://youtu.be/zUkzbDk6O4k

Θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Gooding & Co. στο φετινό Pebble Beach, τον ερχόμενο Αύγουστο, όπου εκτιμάται ότι θα πωληθεί σε μια τιμή μεταξύ 6 και 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διάβασε ακόμα

Στο σφυρί η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kubica: Η Formula E είναι σαν να κάνεις σ*ξ με φουσκωτή κούκλα

Πριν δύο εβδομάδες, η AF Corse ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε στις τάξεις της τον Robert Kubica, ο οποίος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής στην LMP2 του Παγκόσμιου...