Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να επενδύουν στην Βόρεια Αφρική και η γαλλική PSA ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε την μαζική παραγωγή στο νέο της εργοστάσιο στην πόλη Kenitra του Μαρόκο. Η επένδυση αυτού ανήλθε σε €557 εκατ., με την ετήσια δυναμικότητα του να φτάνει τα 200.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό θα εξάγεται σε 80 χώρες.

Το πρώτο μοντέλο που συναρμολογείται στο προαναφερθέν εργοστάσιο είναι το Peugeot 208, αλλά θα ακολουθήσει και η παραγωγή μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα CMP πλατφόρμα του ομίλου, δηλαδή συμπαγή και μικρά αυτοκίνητα. Αυτό μεταφράζεται στο Citroen C-Elysee και το Peugeot 301, καθώς και τριών μοντέλων που θα πωλούνται κυρίως σε αγορές εκτός Ευρώπης.

Αρχικά, η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου θα ανέλθει σε 100.000 αυτοκίνητα, για να φτάσει στο μέγιστο την δυναμικής του τα επόμενα δύο χρόνια. Εκτός αυτού, στο εργοστάσιο θα γίνεται και παραγωγή κινητήρων βενζίνης, πολλοί από τους οποίους θα στέλνονται σε άλλα εργοστάσια της PSA στην Ευρώπη, με το εργοστάσιο να παράγει 200.000 κινητήρες ετησίως.

Όταν το εργοστάσιο λειτουργήσει σε πλήρη δυναμική θα απασχολεί 4.500 εργαζομένους, με την PSA να αναμένει ότι θα δημιουργήσει 20.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Τέλος, η PSA τόνισε ότι το 208 θα συνεχίσει να συναρμολογείται στο εργοστάσιο της στη Trnava της Σλοβακίας.