Η MINI μας δείχνει το νέο John Cooper Works GP

Σχετικά άρθρα

Η Mini έδωσε μια σειρά επίσημων spy φωτογραφιών του νέου John Cooper Works GP, με το μοντέλο να κάνει σήμερα την επίσημη πρώτη εμφάνισή του, στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Nurburgring, μαζί με τα MINI Cooper S και John Cooper Works GP του 2012.

Το μοντέλο μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο, αλλά το καμουφλάζ κρύβει ελάχιστα από τον σχεδιασμό του. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες και κάτω από το καπό θα φοράει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης πάνω από 300 άλογα, ο οποίος θα καθιστά το John Cooper Works GP το πιο γρήγορο και πιο δυνατό μοντέλο της Mini. Παρότι δεν κατονομάζεται, ο εν λόγω κινητήρας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πρόκειται για το νέο ( B48A20T1) κινητήρα της X2 M35i. Αυτός αποδίδει 306 άλογα στις 5.000 σ.α.λ. με 450 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. έως 4500 σ.α.λ.

Η Mini δηλώνει ότι με το νέο Mini John Cooper Works GP σκοπεύει να βελτιώσει το χρόνο των 8 λεπτών και 23 δευτ. που είχε πετύχει στο Nurburgring η προηγούμενη γενιά. Στόχος είναι ένας χρόνος κάτω από τα 8 λεπτά. Η εταιρία αναφέρει ότι τους επόμενους αρκετούς μήνες θα βρίσκεται μέσα σε κάποια πίστα για την εξέλιξη του μοντέλου, ώστε ο οδηγός να νιώθει μια καθαρά αγωνιστική εμπειρία όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του.

Σχεδιαστικά, το Mini John Cooper Works GP είναι αρκετά άγριο, καθώς διαθέτει μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγάλους τροχούς και πίσω διαχύτη αγωνιστικών προδιαγραφών. Δεν έχουμε φωτογραφία από το εσωτερικό, αλλά θεωρείται βέβαια η απουσία των πίσω καθισμάτων, με τα μπροστά να είναι bucket, ενώ θα υπάρχει και roll-cage αγωνιστικών προδιαγραφών.

Σήμερα, το δυνατότερο Mini που μπορείς να αγοράσεις είναι η John Cooper Works έκδοση του 3-θυρου hatchback, με τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 231 ίππων και 350 Nm ροπής.

Η πρώτη γενιά του γρηγορότερου Mini είχε παρουσιαστεί το 2006, ενώ η δεύτερη το 2012, και ο Peter Schwarzenbauer, επικεφαλής της εταιρίας, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως τα προηγούμενα δύο JCW GP “δούλεψαν” αρκετά καλά για την εταιρία, οπότε δεν βλέπει γιατί να μην επαναληφθεί η επιτυχία του μοντέλου και στη σημερινή γενιά. Έτσι, αναμένεται το νέο JCW GP να έχει σημαντικά μειωμένο βάρος με ρυθμιζόμενα coil over αμορτισέρ, μεγαλύτερα φρένα και άλλες μικροαλλαγές στο σασί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...