Αναχωρούν οι ελληνικές ομάδες για τον 35ο Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Σχετικά άρθρα

Με ελληνικές συμμετοχές ξεκινά και φέτος ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell. Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future Live, στο Mercedes-Benz World, Weybridge, στο Λονδίνο.

Φέτος, την Ελλάδα εκπροσωπούν τρεις ομάδες από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος II: Αυτή θα είναι η εντέκατη συνεχόμενη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο στην κατηγορία Prototype (Battery Electric). Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης: Θα είναι η όγδοη συμμετοχή της στον διαγωνισμό στην κατηγορία Prototype (Battery Electric).

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Σπύρος Λούης: Αυτή θα είναι η εντέκατη συμμετοχή της ομάδας στον Μαραθώνιο στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), όπου τα οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα.

Ο κος Ιάκωβος Κυριάκος, Επικεφαλής της ομάδας σπουδαστών «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή τους στον φετινό Μαραθώνιο:

Για εντέκατη συνεχή χρονιά, η ομάδα «Προμηθέας» συμμετέχει στον διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2019 με το πλήρως ιδιοκατασκευασμένο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ». Έχοντας κατασκευάσει καινούργιο ηλεκτρικό κινητήρα και αντιστροφέα και αναπτύξει βελτιστοποιημένο σύστημα ελέγχου, φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην πίστα του Weybridge.

Από την πλευρά του, ο Καθ. Δρ.-Μηχ. Κωνσταντίνος Στεργίου, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας «Ποσειδώνας» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σημείωσε:

Η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ συμμετέχει με το carbon-fiber monocoque σασί που σχεδιάστηκε, υπολογίστηκε και κατασκευάστηκε από τους φοιτητές μας. Έχει γίνει ελαχιστοποίηση των μηχανικών απωλειών, ενώ έγινε επανασχεδιασμός των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών στοιχείων του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην οδήγηση του κινητήρα, με χρήση διάφορων τεχνικών για προσαρμοστικό έλεγχο με χρήση διάφορων τεχνικών για προσαρμοστικό έλεγχο.

Η ομάδα «TUC Eco Racing» του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχολίασε σχετικά:

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, συμμετέχουμε για 11η φορά στην ιστορία μας στον διαγωνισμό. Η ομάδα διαγωνίζεται στην κατηγορία οχήματος πόλης με καύσιμο το υδρογόνο και στη μέχρι τώρα πορεία της στον διαγωνισμό μετρά συνολικά έξι βραβεία εκ των οποίων τέσσερα πρώτα βραβεία ασφάλειας, γεγονός που μας κατατάσσει ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παράλληλα, στον εντός πίστα αγώνα κατακτήσαμε το 2017 την τέταρτη θέση διανύοντας 138km/m3 και, φέτος, φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Make the Future London, μιας δωρεάν, δημόσιας εκδήλωσης, η οποία φιλοξενεί λαμπρές ιδέες για τον ενεργειακό κλάδο και εφευρέσεις που αφορούν την παγκόσμια ενεργειακή πρόκληση. Στο φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά αυτές τις ιδέες, να συμβάλλουν με τις δικές τους και να γίνουν «συνταξιδιώτες» προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...
Autoblog.gr