Η Lamborghini μας δείχνει το νέο βαφείο της Urus

Σχετικά άρθρα

Με την Urus να είναι πλέον το best-seller μοντέλο της Lamborghini, η ιταλική εταιρία μας δείχνει το νέο βαφείο που έχει δημιουργήσει.

Οι νέες εγκαταστάσεις καλύπτουν 10.000 τ.μ, με την Lamborghini να έχει προσλάβει επιπλέον 200 υπαλλήλους προκειμένου να επανδρώσει το νέο βαφείο, το οποίο διαθέτει τεχνολογικά προηγμένα συστήματα με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Η παραγωγή στο νέο βαφείο χαρακτηρίζεται από μια καινοτόμο αρθρωτή διαδικασία, η οποία είναι πολύ διαφορετική από την τυπική διαδικασία που χρησιμοποιείται στα συστήματα βαφής αυτοκινήτων. Αυτή η καινοτομία καθιστά δυνατή την ενεργοποίηση μιας συγκεκριμένης διαδικασίας και διαδρομής ανάλογα με το χρώμα που απαιτείται, εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη ευελιξία της διαδικασίας και την αποδοτικότητα της παραγωγής.

Το νέο εργοστάσιο βαφής είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο που εξοπλίζεται με τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να αναγνωρίσει τις προτεραιότητες και να προγραμματίσει τις διαδικασίες βαφής. Το έξυπνο σύστημα διατηρεί ιστορικό για κάθε διεργασία που πραγματοποιείται, υπολογίζει τον χρόνο που απαιτείται για κάθε όχημα και “μαθαίνει” για να προγραμματίσει τα επόμενα βήματα με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, παραδείγματος χάρη, γνωρίζει από πριν την ποσότητα ενός συγκεκριμένου χρώματος που απαιτείται για τη βαφή ενός οχήματος.

Η λειτουργία της αποθήκης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και χειρίζεται μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, εξασφαλίζοντας ανταπόκριση και μεγαλύτερη ευελιξία στον προγραμματισμό της διαδικασίας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αποθήκες.

Η διαδικασία βαφής πραγματοποιείται με συνδυασμό των ανθρώπων και των ρομπότ, με τα ρομπότ να εκτελούν τις πιο επαναλαμβανόμενες και απαιτητικές εργασίες, με την Lamborghini να βάφει τους προφυλακτήρες και τους καθρέπτες παράλληλα με το αμάξωμα, προκειμένου να εγγυηθεί την ομοιομορφία του χρώματος.

Με το νέο βαφείο, η Lamborghini μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της άπειρες επιλογές χρωμάτων. Τα χρώματα χωρίζονται σε τέσσερις τύπους: standard, special, matte και Ad Personam, με το τελευταίο να δίνει την δυνατότητα σε όσους πελάτες το επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους, μοναδικό χρώμα.

Το 95% των χρωμάτων έχει ως βάση το νερό, με τις εκπομπές διαλυτών είναι πολύ χαμηλές χάρη σε έναν καυστήρα που μπορεί να ανακτήσει τη θερμότητα και να επαναχρησιμοποιηθεί για να θερμάνει τους φούρνους του βαφείου. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 25%.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες των συστημάτων θέρμανσης αέρα επιτρέπουν την υψηλή απόδοση όσον αφορά την κατανάλωση βαφής. Το 80% του χρώματος εφαρμόζεται στην πραγματικότητα στο αμάξωμα, το οποίο είναι διπλάσιο από εκείνο των τυποποιημένων συστημάτων. Τέλος, η τεχνολογία E-Cube καθιστά δυνατή την καταγραφή του υπερψεκασμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαφής, η οποία εξαλείφει πλήρως την κατανάλωση νερού για φιλτράρισμα του αέρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000...

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...
Autoblog.gr