Πατέρας και γιος φτιάχνουν μια Lamborghini Aventador με 3D εκτύπωση

Σχετικά άρθρα

O Sterling Backus είναι φυσικός στο επάγγελμα και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και ένα απόγευμα έπαιζε Forza Horizon 3 με το μικρό του γιο. Τότε του ήρθε η ιδέα να κατασκευάσει στο γκαράζ του μια ρέπλικα τηςLamborghini Aventador. O Backus είχε αρχικά ως στόχο τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής ενός μεταλλικού αμαξώματος ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αντ’αυτού, τελικά αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του ιταλικού supercar ήταν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης.

Έτσι, έχοντας τον QIDI Xpro 3D (έναν εκτυπωτή αξίας 650 δολαρίων) και δύο φθηνότερους εκτυπωτές, άρχισε να εκτυπώνει τα εξωτερικά μέρη της Aventador σε μικρά τμήματα. Στη συνέχεια, ενώνοντας αυτά με μια κόλλα μεθακρυλικού μεθυλίου προσπάθησε να ολοκληρώσει κάθε ένα τμήμα του αμαξώματος.

Τα τρισδιάστατα εξαρτήματα, όμως, δεν ήταν αρκετά σταθερά, οπότε ο Barkus αποφάσισε να καλύψει τα 3D εκτυπωμένα μέρη με carbon, ώστε να τους προσθέσει αντοχή και ακαμψία. Και φαίνεται ότι τα κατάφερε, παρότι το project δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ως “δότη” χρησιμοποίησε μια Chevrolet Corvette του 2003, κάτι που σημαίνει ότι αντί για τον 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, η 3D εκτυπωμένη Aventador κινείται με έναν 5,7-λίτρων LS1 κινητήρα, ο οποίος βελτιώθηκε από τον Backus, τοποθετώντας του δύο turbo.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...